Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Charlotte Link

WraakWraak
Charlotte Link


In de proloog, die speelt in 1970, doet een jonge vrouw een ontdekking waardoor ze wil vluchten. Maar ze is te laat…


Dan begint het verhaal in 2008, Scarborough, North Yorkshire.
Dave Tanner ziet een jonge vrouw wat verloren in de stromende regen staan. In een opwelling biedt hij haar aan haar thuis te brengen. ‘Thuis’ blijkt een afgelegen boerderij.


‘Zomaar ineens werd hij gespannen. Alert. Hij had een voorgevoel dat er iets nieuws in zijn leven was gekomen. Misschien had het met die vrouw te maken.
Hij maande zichzelf kalm te blijven. En voorzichtig.
Hij kon zich niet veel fouten meer permitteren.’

 
Wat er met Dave aan de hand is blijft lang in het ongewisse. Intussen is Gwen, de jonge vrouw, verliefd op hem geworden, en ze verloven zich. Maar niet iedereen is blij met deze relatie. Als Gwen dan dood gevonden wordt, vermoord, gaat de verdenking vanzelf uit naar Dave.


Gwen is de dochter van Chad, die een vreemdsoortige relatie heeft met Fiona, een oudere vrouw die verderop woont.
Is er iets gaande in de familie?
Inspecteur Valerie Almond staat voor raadsels. Samen met brigadier Reed gaat ze alle mogelijkheden langs, maar een dader wordt niet gevonden.


Een paar maanden later wordt opnieuw een jonge vrouw dood aangetroffen. Ook de moord op Amy wordt door Almond onderzocht. Zij legt niet onmiddellijk verband, de zaken lijken los te staan van elkaar.


Terwijl we de vorderingen van de inspecteur volgen, lezen we over de voorgeschiedenis van Fiona en Chad, die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Een inbteressant verhaal overigens!
Door deze terugblikken duurt het vrij lang voor alle puzzelstukjes wat betreft de moorden op de juiste plaats terecht komen en dat levert een fijne psychologische ontleding op van de betrokkenen.
Tenslotte volgt een spannende ontknoping…


Een fijne psychologische trhiller, met een extra dimensie vanwege het tweede-wereldoorlogverhaal.
Dit boek verscheen in 2011 onder de naam Het andere kind.


Charlotte Link (1963, Frankfurt) is een van de meest succesvolle Duitse auteurs op het moment. In Duitsland zijn al meer dan 24 miljoen boeken van haar verkocht! Op 16-jarige leeftijd schreef Charlotte Link haar eerste roman, ‘Die schöne Helena’, die op haar negentiende werd uitgeven.


ISBN 9789401621281 | Hardcover | 276 pagina's | Uitgeverij Xander | februari 2024

© Marjo, 7 april 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven