Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Lotte Leenaerts

Gebroken zielenGebroken zielen
Lotte Leenaerts

Marleen ontmoet haar noodlot op een avond in september. Haar laatste gedachte is aan haar dochter. Ze kan nu geen sorry meer zeggen voor de manier waarop ze haar dochter behandeld heeft.
Die dochter is Roxanne. Zij werd op de spoedeisende hulp opgenomen, bont en blauw geslagen. Roxanne werd echter door haar moeder opgehaald uit het ziekenhuis voor ze goed en wel behandeld was. En haar moeder foeterde haar uit.
Dat zit Margot, student Verpleegkunde, die er getuige van was, nog lang dwars. Zelf heeft ze in haar verleden ook te maken gehad met geweld, haar partner bleek een seriemoordenaar!

Alle mogelijkheden staan nog open: is Marleen slachtoffer van een roofoverval? Is ze aangevallen vanwege de ruzie met haar dochter en is haar dochter dan de verdachte? Of speelt er een politieke kwestie? Marleen is namelijk bekende Vlaming: een minister.
De politie, in de personen van Lina de Winter en David Speltinckx doen ook op het ziekenhuis navraag als na de moeder van Roxanne een tweede slachtoffer valt.
Naast Margot worden ook andere medewerkers van de spoedeisende hulp ondervraagd. Is er een link met het ziekenhuis?

Terwijl dit alles speelt is er nog een verhaallijn: Emmy is een jonge vrouw die een dramatische gebeurtenis van jaren geleden nog niet heeft kunnen verwerken. Haar broer Frederik probeert haar te helpen, maar toch staat Emmy op een avond op een hoge brug…

En dan worden deze twee verhaallijnen af en toe onderbroken door een cursief stuk tekst van een voorlopig anonieme verteller.

Gebroken zielen is de tweede psychologische thriller in de Gebroken-reeks. Eerder verscheen Gebroken stemmen, waarin de rechercheurs Lina en David Margot in een heel andere situatie leerden kennen. Er wordt in dit tweede deel wel af en toe naar verwezen, naar het drama dat Margot meemaakte, maar je hoeft het eerste boek niet perse gelezen te hebben.
Af en toe heeft het verhaal slaat het verhaal een ander pad in, dat van een chicklit. Jammer, want het boek heeft genoeg aan de spannende insteek. De opbouw is verder prima, en het wordt nog behoorlijk spannend!

Lotte Leenaerts is een Vlaamse auteur en bibliothecaris. Ze debuteerde in 2022 met Trouw, een feelgood waarin scherpe thema's op luchtige wijze worden benaderd. Nadien volgde de thriller Gebroken stemmen, het eerste deel uit de Gebroken-reeks. Gebroken zielen is het tweede deel uit deze serie.

ISBN 9789464019544 | Paperback | 320 pagina's | Uitgeverij Pelckmans | oktober 2023

© Marjo, 27 december 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Gebroken stemmenGebroken stemmen
Lotte Leenaerts


Margot en Anthony hebben een ongezonde relatie. Margot zit danig onder de knoet, hij houdt haar zelfs op haar werk in het restaurant met camera’s in de gaten, ze kan geen stap vrijuit zetten.
Maar ze weet niet wat ze er aan kan doen.


In dat restaurant komt Jade van Hoof vaak om te lunchen. Haar oog valt op verdachte blauwe plekken bij Margot, maar Jade aarzelt of ze het meisje aan zal spreken. Het is wel haar doelgroep: in de praktijk waar ze als psycholoog werkt, heeft ze vaak te maken met beschadigde vrouwen.
Nog niet zo lang geleden werkte ze als gerechtspsycholoog, en als de politie haar nu in die hoedanigheid om raad vraagt, gaat ze hen helpen bij het onderzoek dat open ligt: er is een jonge vrouw gevonden, onmiskenbaar vermoord.
Voorlopig tast de politie in het duister: wie is deze vrouw? Wat is er met haar gebeurd? Was ze een willekeurig slachtoffer of had de moordenaar haar specifiek in het vizier?


Ergens zullen deze verhaallijnen elkaar wel raken, maar het duurt even voor duidelijk wordt wat de link is. Eerst moeten er nog meer slachtoffers vallen…


Natuurlijk zijn er ook nog journalisten die op zoek zijn naar meer nieuws dan ze krijgen, en er is een persoonlijk verhaal: Jade had ooit een relatie met David die ze nu in zijn functie van rechercheur weer tegenkomt. Een ongemakkelijke situatie. Zijn ze professioneel genoeg om de zaak van wat intussen een seriemoordenaar lijkt voorrang te geven boven hun persoonlijke probleempjes?


Gebroken stemmen is het thrillerdebuut van de Vlaamse Lotte Leenaerts, en zij mag dit boek gerust opvolgen met nog meer van dit soort spannende verhalen. Het concept is vaker toegepast: meerdere verhaallijnen waarvan eentje van de dader is, zodat je als lezer meer weet dan de politie.
Maar niettemin slaagt Leenaerts er in de spanning er in te houden! Prima!
De couleur locale voegt nog wat extra’s toe, als je tenminste een beetje bekend bent in de omgeving van Antwerpen: het speelt zich af in Zoersel, Brecht, Rijkevorsel en Mortsel.


Lotte Leenaerts (Rijkevorsel) studeerde Taal- en Letterkunde.


ISBN 9789464019551 | Paperback | 325 pagina’s | Uitgeverij Pelckmans| januari 2023

© Marjo, 11 april 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven