Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Susan Hill


altDe kleine hand
Susan Hill


De plek waar het gebeurt is een verlaten landhuis. Adam Snow is op weg naar huis na het bezoek aan een cliënt, als hij verdwaalt in de wirwar van steeds kleinere,  smallere en donkere landweggetjes. Bij het landhuis stapt hij uit. Misschien is er iemand die de weg kan wijzen? Helaas, hij treft een vervallen huis aan met overwoekerde tuinen en er is niemand…


‘Er gebeurde iets. Het maakt niet uit of iemand me gelooft. Dat doet er niet toe. Ik weet het. Daar gaat het om. Voor mij staat het vast, zoals het vaststaat dat het gisteren regende op de vensterbank van mijn slaapkamer omdat ik een raam op een kier had laten staan. Ik wéét dat het is gebeurd, net zoals ik zeker weet dat ik vanochtend bij het ontbijt zwarte koffie heb gedronken, of dat ik afgelopen donderdag een wortelkanaalbehandeling heb ondergaan en midden in de nacht met hevige napijn wakker werd.
Ik weet het omdat ik het nu nog voel als ik mijn ogen dichtdoe, De herinnering eraan is levensecht en tastbaar. Mijn lichaam voelt het, dit bestaat niet alleen in mijn hoofd.’


Maar hoe Adam Snow zichzelf er ook van overtuigt dat hij echt dat kleine handje in de zijne heeft voelen glijden terwijl er niets te zien was, hij is een volkomen rationele volwassen man en vertelt er niemand iets over. Hij wil het vergeten.
Dat gaat natuurlijk niet lukken. Terwijl hij druk is met zijn werk als handelaar in oude boeken en daarvoor over het platteland  rijdt en zelfs naar Frankrijk gaat om een oud klooster te bezoeken, overkomen hem nog meer raadselachtige dingen. Gevaarlijke dingen. Hij krijgt angstaanvallen en nachtmerries.
Er moet iets gebeuren. Hij besluit uit te zoeken wat er met dat huis aan de hand is.
Zal hij weerstand kunnen blijven bieden aan dat kleine handje dat hem mee wil sleuren? Kan iemand hem helpen het raadsel op te lossen?


Susan Hills griezelverhaal gaat over gewone mensen en gewone dingen. Gelukkig heeft ze het niet uitgesponnen tot een thriller van gemiddelde doorsnee! Dat ze dat niet heeft gedaan, geeft het verhaal meer kracht. Zonder nevenverhaallijnen blijft de kern beter gehandhaafd. Het is nu een klein maar fijn griezelverhaal, zonder effectbejag, terwijl dat effect daar des te groter van wordt.


ISBN  9789021804507   | hardcover| 128 pagina's | Sijthof | oktober 2011

© Marjo, 9 juni 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven