Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Linda van Rijn

TerschellingTerschelling
Linda van Rijn

Nina en haar vriend Floris zijn op vakantie op Terschelling, samen met de hond Momo. Als ze onverwacht langer moeten blijven maar het nog steeds heerlijk zomerweer is, vinden ze dat geen ramp. Nina is freelance journalist, ze kan ook vanaf het eiland werken. Een interview dat gepland stond kan ook via een Zoomverbinding.
Als ze de lokale krant doorbladert schrikt ze:

‘Vanaf het papier lacht ze haar ineens toe, zo stralend, zo onverwacht. Nina had de foto in geen jaren gezien en toch kon ze hem zo uittekenen. Het blonde haar, gebonden in een paardenstaart. Het hoofd een beetje schuin. De foto was iets van boven genomen, de blauwe ogen keken omhoog de camera in. Het paarse shirtje, de jeansshort die eigenlijk een afgeknipte spijkerbroek was. Zonnebril in het haar.
De kop die er bij stond hoefde ze eigenlijk niet te lezen:
Dood van Sterre Lieshout na 25 jaar nog altijd een mysterie.’


Sterre was haar vriendin, samen waren zij en Nina op het eiland op vakantie te vieren. Een fijne periode waar een abrupt einde aan kwam toen Sterre dood gevonden werd aan het strand. Niet verdronken, maar gewurgd. Moord dus. En nooit een dader gevonden.


Nu ze toch min of meer vastzit op het eiland kan ze maar beter haar tijd goed besteden. Ze gaat een podcast maken. Niet om de moord op te lossen, dat is een taak voor de politie. De insteek wordt wat het met mensen doet als de dood van hun dochter of vriendin nooit opgehelderd wordt.
Maar als Nina de betrokkenen gaat interviewen, ontdekt ze nieuwe feiten.
En loopt daardoor zelf gevaar. Want de moordenaar loopt immers vrij rond…


De proloog is intrigerend, maar het duurt vervolgens vrij lang voor er een verhaal begint dat op een thriller lijkt. Pas op het laatst wordt het spannend.
Jammer dat ook de rest van het verhaal wat kabbelt, Linda van Rijn kan echt beter. Maar het is een prima boek voor op het strand. Al of niet op Terschelling...


Linda van Rijn is een schrijverspseudoniem van Mariëtte Middelbeek, die onder die schuilnaam sinds 2011 boeken uitbrengt.
Middelbeek onthulde pas na elf jaar, in april 2022, dat Van Rijn haar alter ego is.


ISBN 9789460686443 | Paperback | 320 pagina's | Uitgeverij Marmer | april 2024

© Marjo, 8 juni 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven