Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Richard Mason

Lotgenoten
Richard Mason

 

De levens van Maggie, Adrienne, Julian en Jake, vier studiegenoten op een Engelse universiteit, raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hun lot eindigt in een drama.
Na 20 jaar blijkt het allemaal nog niet verwerkt te zijn. Jake is tegen wil en dank een succesvol kunstenaar, verslaafd aan alcohol en een verlangen zich dood te drinken. Adrienne is getrouwd met een rijke producer en verwacht haar eerste kind, maar ze voelt zich gevangen in haar huwelijk. Julian is leraar aan een Londense school, voelt zich mislukt en wordt door zijn vader 'saai' genoemd.
Waarom ze allemaal ongelukkig zijn wordt verteld in het tweede deel van het boek, waarin we 20 jaar teruggaan in de tijd. De vier mensen ontmoeten elkaar op een Engelse universiteit.
Adrienne heeft vanaf de eerste dag dat zij daar aankomt al een relatie met Julian. Julians zus Maggie heeft een relatie met Jake. Julian is daar niet blij mee, hij kent Jake al van college, waar Jake een buitenbeentje was en het mikpunt van pesterijen. Als Maggie daar achterkomt, meent zij wraak te moeten nemen op de pestkop, die ook studeert aan 'hun' universiteit. Dit eindigt in een drama.
Na 20 jaar houdt Jake een expositie en hij nodigt alle betrokkenen uit voor een bevrijdende ontknoping.


Mason laat de lezer steeds in het hoofd van een van de drie hoofdpersonages kruipen, in deel een langere hoofdstukken met één persoon, in deel twee hoofdstukken met twee vertellers, in afwisselende korte stukjes, en in het laatste hoofdstuk komen alle personen in afwisselende stukjes aan het woord. Dit brengt de nodige vaart in het verhaal. Qua sfeer doet het me erg denken aan "De verborgen geschiedenis", maar het niveau is lang niet hetzelfde.
Voor een paar uurtjes lekker ontspannen is het een prima thriller.
Vertaler: J. Mellema


Paperback | 316 Pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | augustus 2005 ISBN: 9022988376

© Marjo, januari 2006

Reageren? Klik hier! 

Recensies

Boven