Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Machteld van Zalingen

BloedlijnBloedlijn
Machteld van Zalingen


Na een intrigerende proloog, waarin zoals gebruikelijk alleen maar vragen opgeroepen worden, gaat het verhaal over naar rechercheur Manon Dijkgraaf. Zij is een gedreven persoon, een stoere meid, maar ook zij heeft af en toe ontspanning nodig en ze laat zich verleiden tot een avondje uit. De man die ze daar ontmoet zal vaker haar pad kruisen, maar daar heeft ze nu nog geen weet van en ze laat zich helemaal gaan. Daar heeft ze dus later wel even spijt van…

 

Ze denkt sowieso de volgende ochtend dat ze wat minder had moeten drinken, maar het is nu eenmaal zo. Haar collega Magnus seint haar in over een vermissing. Een meisje van achttien is niet thuisgekomen na een kampeerkamp met de scouting.
Ook wordt haar aandacht gevraagd voor een drugszaak, er wordt drugsafval gedumpt, en haar meerdere vindt dat belangrijker. Dat meisje, ach, die komt wel weer terug. Dat is meestal zo toch?


Maar het laat Manon niet los, en ieder uurtje dat ze de kans krijgt, duikt ze toch in de zaak van Emma. Manon voelt door haar eigen verleden (waarover we niet veel meekrijgen, er is een eerder boek met haar in de hoofdrol verschenen, ‘Wraakzusters’) enige verwantschap met het meisje, dat in een fasehuis woont, waar jongeren onder begeleiding zelfstandig leren wonen.
Er is wel een moeder in beeld, maar die heeft geen oog voor haar dochter.


Emma had niet zo’n fijn leven. Is ze weggelopen? Of is er iets anders gebeurd?
Wat weet haar vriendje ervan?


Het wordt een spannend verhaal. Drie zaken dus eigenlijk: een verdwenen meisje, een drugszaak en een privéleven dat ineens anders verloopt.
In korte hoofdstukken wordt dat uit de doeken gedaan, waarbij je als lezer wel moet letten op de tijdsaanduiding, want er loopt van alles door elkaar. Ook zijn er hoofdstukken in cursieve letters.
Het verhoogt de spanning wel, want die verschillende tijdlijnen naderen elkaar langzaam.
Wat zou er gebeurd zijn? En wat heeft dat ene echtpaar eigenlijk met de zaak te maken?


Prima dialogen, een herkenbare setting, en een achtervolging in de bergen net over de grens. Plus volop spanning. Prima thriller!


Machteld Smid-Van Zalingen (1973) is freelance redacteur en tekstschrijver en woont in een dorp op de Veluwe. Ze volgde de hbo-opleiding Boekhandel & Uitgeverij (huidige MIC) en deed daarna een studie sociaal-culturele wetenschappen aan de VU.


ISBN 9789461096852 | paperback | 300 pagina's | Uitgeverij De Crime Compagnie | januari 2023

© Marjo, 11 februari 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven