Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Chevy Stevens

ZusjesZusjes
Chevy Stevens


Het leven is tot nu toe niet mild voor de zusjes Campbell geweest. De tieners wonen met hun agressieve vader in een armoedig huisje op het Canadese platteland. Ze doen hun uiterste best hun vader zoveel mogelijk te ontlopen. Helaas ontsteekt hij, mede door zijn drankmisbruik, toch regelmatig in woede, waarna hij zijn dochters slaat. De meisjes zijn er bedreven in geworden smoezen voor hun blauwe plekken en andere kwetsuren te verzinnen. Jaren geleden, na de dood van hun moeder, hebben ze gedurende vijf maanden in pleegzinnen gewoond. Jess, Courtney en Dani willen nooit meer uit elkaar gehaald worden. Dan maar een rotleven.


Gelukkig is vader regelmatig weken van huis. Hij werkt op een booreiland. Als vader van huis is, dromen de zusjes over hun toekomst. Jess, die bijna vijftien is, droomt van een carrière in de fotografie sinds ze voor haar tiende verjaardag een fototoestel heeft gekregen. De zestienjarige Courtney houdt meer van jongens en uitgaan. Ze heeft zichzelf leren gitaarspelen en hoopt een leven vol plezier tegemoet te gaan. De moederlijke Dani is de oudste van het stel. Over een paar maanden wordt ze achttien. Ze heeft al een aantal jaar verkering. Iedereen denkt dat Dani met haar jeugdliefde zal gaan trouwen. Eerst zal ze er echter zeker van willen zijn dat haar zusjes goed terecht zijn gekomen.


Tijdens vaders afwezigheid zijn de zusjes volledig op elkaar aangewezen. Het huishoudgeld dat vader achterlaat is niet genoeg om drie hongerige tienermonden te voeden. Jess, Courtney en Dani proberen elk wat geld bij te verdienen en gaan zo creatief mogelijk met hun schamele inkomen om. Toch is de koelkast vrijwel altijd leeg. Meerdere buren spreken hun bezorgdheid uit maar de zusjes wimpelen alle goedbedoelde hulp af. Niemand mag weten hoe zwaar ze het hebben, anders worden ze misschien weer uit elkaar gehaald.


Dan gebeurt er iets vreselijks. Vader komt onverwacht thuis en draait volledig door. Courtney, een echte flirt, heeft in het dorp met een getrouwde man aangepapt en dat is vader ter ore gekomen. Hij duwt een gloeiendhete pan in het gezicht van zijn knappe dochter. Vervolgens sleept hij het gillende meisje naar de badkamer waar hij haar hoofd in de toiletpot duwt. Dani en Jess zijn radeloos. Dani heeft vaders geweer in haar handen maar verstijft op het moment dat ze een waarschuwingsschot af wil vuren. Dan lijkt Courtney het verzet op te geven. Haar lichaam wordt slap. Heeft vader haar verdronken? Jess pakt het geweer van Dani af en schiet twee keer. Het ronde gaatje in vaders voorhoofd spreekt boekdelen. Vader is dood maar gelukkig leeft Courtney nog.


De drie zusjes hebben geen keus. Ze verstoppen het lijk en slaan op de vlucht. Voor de buren laten ze een briefje achter waarin staat dat ze bij een tante gaan logeren. Ze proberen een plan te bedenken. Wat kunnen ze met hun laatste beetje geld doen? Gelukkig hebben ze een auto. Dan slaat het noodlot opnieuw toe. De auto begeeft het. De zussen stranden in een gehucht.


Gelukkig duiken twee redders in nood op. De broers Brian en Gavin willen wel regelen dat de auto voor een zacht prijsje gemaakt wordt. Ondertussen kunnen de zussen op de boerderij van de vader van het tweetal aan de slag om een extra zakcentje te verdienen. Even voelen de zussen opluchting maar het begin van hun nieuwe leven verandert al snel in een ware nachtmerrie. Tegen de tijd dat de zussen in Vancouver arriveren, zijn ze voor het leven getekend. Ze doen hun uiterste best hun kindertijd te vergeten maar achttien jaar later worden ze opnieuw met het verleden geconfronteerd. Zijn ze sterk genoeg om een tweede keer voor hun geluk te vechten?


Zusjes vertelt het heftige verhaal van drie zussen die samen iets traumatisch meemaken. Ze zijn doodsbang dat hun vaders lichaam gevonden wordt maar ze hebben het vooral moeilijk met de gebeurtenissen die tijdens hun vlucht hebben plaatsgevonden. Alle drie zijn ze beschadigd geraakt, de een wat meer dan de ander.


Chevy Stevens is geboren op Vancouver eiland, waar ze nog altijd woont. Ze ontziet de lezer niet en doet het afschuwelijke leed van de zussen op rauwe wijze uit de doeken. Ze houdt daarnaast een hoog verhaaltempo aan. Het verhaal gaat soms zelfs zó snel dat er nauwelijks tijd is om de spanning op te bouwen. De lezer belandt patsboem van de ene heftige gebeurtenis in de andere. Door deze pittige schrijfstijl komt het verhaal keihard binnen. Ik zal het verhaal van Jess, Courtney en Dani dan ook niet snel vergeten! 


ISBN 9789023498872  | paperback | 400 pagina's | Cargo | juli 2016
Vertaald door Danielle Stensen

© Annemarie, datum

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven