Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Anouschka Voskuijl


altDorp
Anouschka Voskuijl

De rust in een dorpje ergens in Nederland wordt ruw verstoord wanneer een van de bewoners, Steven, spoorloos verdwijnt. Zijn vrouw Bernadette is radeloos. De politie vermoedt dat Steven uit zichzelf is weggegaan maar Bernadette kan niet geloven dat haar man zoiets zou doen. Hij zou haar en hun dochter nooit zomaar in de steek laten. 

Steven keert echter niet terug en er blijken grote sommen geld van hun gezamenlijke bankrekening opgenomen te zijn. Op de beveiligingscamera van de pinautomaat is niet te zien wie de pinner is. De persoon heeft een pet op en onttrekt zijn gezicht zo aan de camera. Alles wijst erop dat Steven toch de benen heeft genomen maar Bernadette houdt voet bij stuk en blijft ervan overtuigd dat Steven iets is overkomen.

De beste vriendin van Bernadette, Isabel, maakt het gebeuren van dichtbij mee. Zij is de hoofdpersoon in dit boek en woont samen met haar man Sam ook in het dorp. Sam en Steven zijn op hun beurt ook vrienden van elkaar. Isabel heeft een jaar eerder een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor in een rolstoel beland en heeft  moeite met praten. Isabel probeert Bernadette te steunen waar ze maar kan en neemt zelfs in haar rolstoel deel aan de door Bernadette opgezette zoekactie. De zoekactie leidt tot niets.

Dan wordt het vermoeden van Bernadette waarheid. Het ontzielde lichaam van Steven wordt gevonden in een stuk bos aan de rand van het dorp. Hij is vermoord. In het dorpje barst het geroddel los. Zou de moordenaar iemand uit het dorp zijn? De meest wilde speculaties gaan in de rondte en ongefundeerde beschuldigingen vliegen over en weer. Kunnen de dorpsbewoners elkaar nog wel vertrouwen?

Zoals ik eerder al schreef wordt dit boek verteld vanuit Isabel. Isabel zit zelf nog volop in een verwerkingsproces. De hersenbloeding heeft haar leefwijze ingrijpend veranderd en ze moet hiermee leren omgaan.  Het is voor Isabel heel moeilijk haar nieuwe bestaan te accepteren en haar leven een nieuwe wending te geven. Gelukkig ontvangt ze veel steun en liefde van haar man Sam. De gedachtegangen van Isabel doorbreken regelmatig het verhaal. Tijdens deze momenten duikt de lezer in het hoofd van Isabel en leert de aangename en onaangename kanten van haar kennen. Het is boeiend om te lezen hoe Isabel met de moord op Steven omgaat. Tot aan de verdwijning van Steven was ze alleen met zichzelf bezig maar nu krijgt ze ook weer oog voor de mensen om haar heen. Ze doet enorm haar best er te zijn voor Bernadette. Ze wordt hierdoor genadeloos gewezen op haar beperkingen maar ook merkt ze dat ze meer kan dan ze dacht.

Het verhaal biedt een prettige spanning maar wordt nergens ijzingwekkend spannend. Deze thriller ademt een haast gezellig te noemen sfeer uit. Ach, ik wist al vrij snel in welke richting ik de moordenaar/moordenares moest zoeken maar dat stoorde me niet. Het is een fijn boek voor een lekker lange leesmiddag op de bank. Knus met een kopje thee erbij, even een moment voor jezelf. Anouschka Voskuijl heeft een warme manier van schrijven waarvan ik vermoed dat het velen zal bevallen.

ISBN 9789085162216 | Paperback |  184 pagina's| B For Booksdistributie | november 2011

© Annemarie, 2 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven