Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dan Brown

De Da Vinci Code
Dan Brown

De thriller van het jaar zegt men.
Ik moet toegeven dat het een spannend boek is, ik heb het met plezier gelezen.


Het verhaal over een complot binnen de Katholieke Kerk ergens in de vijfde eeuw, waardoor het hele geloof veranderd zou zijn, (van matriarchaal tot patriarchaal) en dat gecombineerd met het mysterie van de Graal, daar kan je een end mee uit de voeten. Het verbaast me niets dat de Kerk tegen dit boek is. Hoeveel er van waar is weet je echter niet. Leuke feiten allemaal, maar wat moet je er dan mee?


Maar: ergens kwam alles me bekend voor, ik heb al eens een soortgelijk thema onder ogen gezien, ook in een thriller, al weet ik niet meer in welke. Maar zoals ik al zei, met een thema als dit kun je heel veel.
Een grotere Maar, waardoor het voor mij zeker niet dé thriller van het jaar is, is dat ik toch zeker drie keer juist voorspelde wat er ging gebeuren of wie de geheimzinnige persoon was! En als Ik dat al kan!!! Nou ja, dat vind ik dus niet goed. Ik wil steeds op het verkeerde been gezet worden, en totaal verrast. Dat was niet het geval.. Van anderen hoorde ik dat men zich ergerde aan het feit dat de (enige)vrouw in het boek steeds aangeduid werd als Sophie, terwijl de mannen met ofwel hun hele naam (Robert Langdon) of met alleen de achternaam genoemd werden. Ik had dat niet eens opgemerkt, maar is inderdaad wel typisch...


ISBN 9024551153 (luxe editie) Gebonden, 551 pagina's Met illustraties Verschenen: januari 2005 Gewicht: 1470 gram Formaat: 247 x 178 x 33 mm Luitingh Vertaler: J. Ruitenberg

© Marjo, 6 februari 2005

Lees de discussie over dit boek en/of reageer, klik HIER!

Ter informatie:

Onderstaand twee boeken, die verschenen zijn naar aanleiding van het boek van Dan Browns De Da Vinci Code.

De Da Vinci Code ontcijferd
Filip Coppens


Dan Brown's De Da Vinci Code is een internationale bestseller. Het is het best verkocht boek voor volwassenen ooit. Het boek stelt dat het gebaseerd is op feiten. Daarbij moeten we denken aan de volgende zaken: het geheime genootschap de Priorij van Sion, de katholieke organisatie Opus Dei, de schilderijen van Leonarda da Vinci en een ketterse code die daarin verwerkt werd... en het huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena. In dit boek gaat Flip Coppens in op de feiten en verzinsels van De Da Vinci Code. De beweringen van Brown worden in een historisch kader geplaatst. Argumenten voor en tegen worden gewogen. Aangetoond wordt dat Brown sterk beïnvloedt werd door het nieuwetijds denken dat in de laatste twintig jaar in opkomst kwam.
ISBN 9080670081

 
De geheimen van De Da Vinci Code: wat zijn de feiten en wat is fictie?
Simon Cox, Theo van der Ster

De onovertroffen bestsellerthriller van dit jaar, DE DA VINCI CODE van Dan Brown introduceerde bij een grote groep lezers de mysterieuze wereld van gecodeerde boodschappen in de schilderijen van Leonardo Da Vinci. Vreemde symbolen in een kapel in Schotland, een eeuwenoud geheim genootschap en de zoektocht naar de heilige graal hebben er allemaal ook mee te maken. Maar wat in die thriller is fictie, en wat zijn de feiten? Bestaat de Priorij van Sion werkelijk? Wat zijn de nieuwste theorieën over de heilige graal en zijn (haar?) ware aard? Welke aanwijzingen heeft de auteur in de namen van zijn hoofpersonen versleuteld?
DE GEHEIMEN VAN DE DA VINCI CODE is een bron van achtergrondkennis voor de vele fans van de thriller en voor diegenen die de waarheid van de mythe van de heilige graal willen kennen.
ISBN 9022540359
 
Links over het schilderij het laatste avondmaal:
http://www.broodjeaap.nl/codex.html

AMSTERDAM - Het boek 'De Da Vinci Code' van Dan Brown werd vorig jaar het meest verkocht. Het boek ging in 2004 in totaal 412.330 keer over de toonbank. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Het Bernini mysterie
Dan Brown


Omdat ik eigenlijk een beetje verward en geïrriteerd achterbleef bij De Da Vinci Code, was ik er huiverig voor om aan dit boek te beginnen. Maar ik ben wel altijd in voor een goede thriller dus toch begonnen.


Robert Langdon (dezelfde als in Da Vinci) wordt in Amerika uit zijn bed gebeld door een man die wil dat hij onmiddellijk naar Genève komt. Er is een man vermoord, gebrandmerkt met het woord "Illuminati". Dat is een geheim genootschap waar Langdon alles van af weet, maar hij dacht dat het niet meer bestond. In Genève ontdekt hij nog veel meer dat hij niet wist. Dit is het stuk in het boek waar het mij weer ging duizelen. Ik weet wel dat het vooral mijn eigen onkunde is waardoor al die wetenschappelijke beweringen mij irriteren, maar die kennis neemt de irritatie niet weg. Ik wil weten of die beweringen waar zijn of niet.. Toen mij verteld werd dat deze in dit boek waar zijn, las ik toch maar door. En werd gegrepen door een uiterst spannend verhaal. Er moet een nieuwe paus gekozen worden, maar vier kardinalen zijn verdwenen. De overigen gaan toch in conclaaf en weten niets van de speurtocht die Langdon en Vittoria (alweer voor de dame in het verhaal alleen de voornaam!) maken kris-kras door Rome, achter een nietsontziende moordenaar aan...


ISBN 9024547903 Ingenaaid, 461 pagina's Verschenen: januari 2005 Gewicht: 680 gram Formaat: 229 x 152 x 38 mm Luitingh
Vertaler: J. Ruitenberg

Marjo, februari 2005

Bekijk de reacties, klik HIER!
Het Bernini mysterie

Biblion recensie

 
Leonardo Veta, een rooms-katholieke priester en natuurkundige bij het CERN in Genève, wordt vermoord in zijn laboratorium. Robert Langdon, deskundige op het gebied van sektes en satanische genootschappen, wordt uitgenodigd om uit te zoeken wie er achter de aanslag zit, want op het lijk van de vermoorde was het brandmerk van de Illuminati achtergelaten, een antigodsdienstige en officieel niet bestaande groepering. Zij zijn zo gevaarlijk omdat zij een cilinder met antimaterie uit het lab ontvreemd hebben, waarmee een enorme explosie veroorzaakt kan worden. De speurtocht leidt naar Rome en wordt een race tegen de klok. Hoewel de natuurkundige theorieën overtuigend lijken, zijn de speculaties over het wetenschappelijk bewijzen van het bestaan van God en van de schepping volgens Genesis dat niet. Het is daarom moeilijk om het verhaal serieus te blijven volgen. De schrijver had er goed aan gedaan minder extreme elementen voor zijn verhaal uit te kiezen. De liefhebber van thrillers zal zich storen aan dit gebrek aan realisme. De lezer voor wie een spannend verhaal voldoende is, wordt op zijn wenken bediend.
Biblion

Recensies

Boven