Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Paul Jacobs

Franse zondenFranse zonden
Paul Jacobs


Thomas Breens, gepensioneerd journalist en schrijver, krijgt een telefoontje van zijn nicht: 'Thomas, ik kan het niet geloven. Ze zeggen dat Pieter voor de trein gesprongen is.'


Thomas gaat op onderzoek uit. Hij kan ook niet geloven dat zijn vriend dit gedaan heeft. Is hij geduwd misschien? Maar een getuige vertelt dat er niemand anders op het perron stond. Maar waarom dan? Hij zou binnenkort een ministerspost krijgen. Hij was gelukkig getrouwd. Wat was er mis?
Thomas ziet maar één vreemd ding als hij bij de weduwe op bezoek gaat: tussen de post ligt een vakantiekaartje. Uit Frankrijk, zonder afzender maar met een dreigende tekst.


De gelegenheid wordt meteen aangegrepen door zijn vriendin, die al een tijdje aandringt op vakantie. Dat zijn twee vliegen in één klap, vindt ze. Dan gaan ze naar de plaats waar de kaart vandaan komt. Thomas gaat er op in als een bekende zanger ook zelfmoord pleegt en dezelfde kaart blijkt te hebben ontvangen.

In het zuidwesten van Frankrijk nemen ze hun intrek in een eenvoudig hotelletje. Daar zijn ze bijna getuige van nog een zelfmoord, van een man die ze vaag hebben leren kennen. Het is een man met een verleden, maar ook hem leek het beter te gaan. En dan ziet Thomas eenzelfde kaart in de jaszak van de dode.


Het onderzoek van Thomas en zijn niet te onderschatten vriendin leidt naar het verleden. Een bouwkamp. Een verloederde woongemeenschap. Een aartsbisschop. Maar dan blijkt de kaart helemaal niet per post te zijn aangekomen!


Een smakelijke thriller met veel Vlaamse humor. En het verloopt niet helemaal zoals je dacht. Dat is altijd prettig.


Paul Jacobs (1949) werd na zijn loopbaan bij de VRT voltijds schrijver. Hij publiceerde verhalenbundels, columns en thrillers. Hij woont in Mortsel en Zuid-Frankrijk.


ISBN 9789089243720 |paperback| 287 pagina's| Uitgeverij Houtekiet | mei 2015

© Marjo, 8 februari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven