Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

CJ Lyons

Zwarte schapenZwarte schapen
CJ Lyons


Caitlyn Tierney peinst er niet over. Ze hoeft Eli Hale nooit meer te zien. Hij is een moordenaar, dat heeft hij zelf toegegeven. Bovendien is hij verantwoordelijk voor de zelfmoord van haar vader. Toen Eli zijn misdaad beging, kwam er een einde aan Caitlyns gelukkige jeugd. Eli is de reden dat Caitlyn een FBI-agent is geworden. Moordenaars als hij horen in de gevangenis thuis en Caitlyn zal er zo veel mogelijk achter de tralies zetten. Laat een ander Eli’s problemen maar oplossen. Caitlyn zal hem niet te hulp schieten.


Er is niemand anders. Tot Caitlyns grote schrik en verdriet hoort ze dat Eli’s dochter Vonnie enkele jaren geleden samen met haar moeder bij een auto-ongeluk is omgekomen. Ze waren op weg naar de gevangenis om Eli te bezoeken. Alleen Lena is nog in leven, Vonnies jongere zusje. Ze was nog maar een baby toen Caitlyn haar voor het laatst zag. Nu is ze bijna zevenentwintig. Ook Lena kan niet helpen want ze is verdwenen. Juist daarom heeft Eli haar hulp ingeroepen. Caitlyn twijfelt. Eli en zijn familie horen bij een vorig leven. Een leven dat ze het liefst wil vergeten.


Caitlyn verzet zich tegen de emoties die haar rationaliteit vertroebelen. Het gevecht is tevergeefs en al snel bevindt ze zich in een afgesloten gevangenisruimte. Ze zal het gesprek met Eli aangaan. Ze doet het niet voor hem maar voor Lena. Omdat Vonnie van haar hield en omdat Caitlyn van Vonnie hield. Caitlyn en Vonnie waren onafscheidelijk tot de onvergeeflijke daad van Eli hun vriendschap voorgoed verwoestte.


Tot een gesprek met Eli komt het niet. Voor haar ogen wordt Eli in de bezoekersruimte van de gevangenis aangevallen. Caitlyn kijkt machteloos toe. Ze rammelt aan de afgesloten deuren die haar beletten bij Eli en zijn belagers te komen en schreeuwt moord en brand. Wanneer er eindelijk hulp komt, is het al te laat. Eli Hale is voor Caitlyns ogen gestorven. Voor hij stierf vormde zijn mond geluidloze woorden. Caitlyn begreep ze. Eli smeekte haar Lena te redden.


Lena op haar beurt weet niet waar ze is. Ze is ontvoerd en heeft geen idee waar ze zich bevindt. Lena is al jaren op zoek naar de waarheid. Ze gelooft dat haar vader onschuldig is en houdt zich hardnekkig aan dat idee vast. Heeft haar zoektocht haar in de problemen gebracht? Ze bevindt zich in een soort houten hut. Wat ze nog niet weet, is dat ze niet alleen is. Haar gezelschap is niet menselijk.


Caitlyn beseft dat haar zoektocht naar Lena gevaar met zich meebrengt. Daar laat ze zich echter niet door weerhouden. Caitlyn heeft al vaker gevaar gelopen, is zelfs al meerdere keren ternauwernood aan de dood ontsnapt. Het spoor leidt naar een motorclub. De leden van de motorclub vormen samen een bijzonder onsympathieke groep. Hebben zij iets met de verdwijning van Lena te maken? Welk belang zouden ze daarbij hebben? De vermissingszaak vormt een waar mysterie.


Zwarte schapen is het tweede boek over Caitlyn Tierney. Ik heb haar in dit boek leren kennen als een gesloten vrouw. Een vrouw met een hechtingsstoornis. Daar weet haar vriend Paul alles van. De veiligheid en liefde die hij haar biedt, jagen Caitlyn angst aan. In Zwarte schapen wordt duidelijk waarom Caitlyn zo gesloten is. Toen ze spijbelde van school was ze getuige van haar vaders zelfmoord. Het veranderde haar voorgoed. Ze was niet langer een onbezorgd kind. Haar vader was haar alles en hij liet haar in de steek. Het was allemaal Eli’s schuld. Al jarenlang wordt ze door woede verteerd.


De thrillers van CJ Lyons worden “thrillers met een hart” genoemd. Ze gaan over dappere mensen die het verschil durven maken. Lyons hanteert een soepele schrijfstijl wat een prettig leesbaar boek oplevert. De spanning is voelbaar maar niet ijzingwekkend. Een prettige spanning waar je ’s-nachts niet wakker van zult liggen. Zwarte schapen biedt wellicht geen verhaal dat eeuwig bijblijft maar het is wel een fijn boek om mee te ontspannen. Een uitstekend boek voor in de vakantiekoffer.


ISBN 9789022570579 | paperback | 287 pagina's| Boekerij | april 2016
Vertaald door Marjolein van Velzen

© Annemarie, 19 mei 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven