Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

David Mark

LustmoordenLustmoorden
David Mark

Flaptekst:
David Mark is de auteur van de thriller 'De mazen van het net'. Ook 'Lustmoorden' speelt zich af in Hull.
Wanneer Simon Appleyard gevonden wordt, naakt en bungelend aan een touw in zijn appartement in Hull, wordt de zaak al snel afgedaan als een zelfmoord. Maar als er meer lijken opduiken die allemaal verband lijken te houden met het lokale eroticawereldje, wordt rechercheur Aector McAvoy op de zaak gezet. Uit zijn onderzoek blijkt dat de top van de politie erbij betrokken is, een machtige groep mensen die liever een misdaad begaat dan dat er openbaarheid komt over hun bezigheden. Mensen met zóveel macht dat ze de carrière van McAvoy makkelijk om zeep kunnen helpen.

Wanneer je ‘Lustmoorden’ van David Mark dicht slaat blijf je met een heel tevreden gevoel even zitten. Gewoon om even na te genieten. Dit verhaal is zo mooi beschreven, zo nauwkeurig zonder saai te worden. Je ziet voor je ogen rechercheur Aector McAvoy tot leven komen. Zijn robuuste verschijning, zijn rode haar, zelfs het onzekere blozen.

Het plot is ernstig, zeker als blijkt dat de zelfmoord van Simon Appleyard geen zelfmoord, maar moord is. Stukje bij beetje bijt Aector zich vast in de zaak, samen met zijn collega’s. En hoe verder ze komen in de ontknoping hoe meer corruptie en macht er aan het licht komen. Zelfs in de hogere regionen van het politiekorps.

Het verhaal is echt typisch Engels, de sfeer wordt prachtig weer gegeven, maar ook het heerlijke conservatieve. De schrijfstijl is goed, misschien de hoofdstukken soms wat lang maar door de vele alinea’s wordt er een duidelijk beeld geschetst.

De schrijver David Mark, heeft zijn thrillerdebuut gedaan met ‘De mazen van het net’ waarin de lezers kennis maken met Aector McAvoy en zijn gezin. Het gezin van McAvoy wordt mooi neergezet, met alle ups en downs die zich afspelen in een gezin met jonge kinderen en een vader die heel veel op pad is om de misdaad op te lossen. Dit loopt als een rode draad door al die boeken die wellicht nog komen. Aector McAvoy heeft mijn hart gestolen.
Een spannend, goed lopend verhaal wat zeker smaakt naar meer. Deze schrijver heeft er een fan bij.

ISBN 9789026135699 | Paperback | 448 pagina's | Uitgeverij De Fontein Romans & Spanning | april 2015
Vertaald uit het Engels door Eefje Bosch

© Justine, 9 mei 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven