Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Nicci French & Camilla Läckberg

De vrienden van Matty & andere spannende verhalenDe vrienden van Matty & andere spannende verhalen
Nicci French & Camilla Läckberg


De boeken van het Britse schrijversduo Nicci French (Nicci Gerrard en Sean French) en de Zweedse Camilla Läckberg zijn al jaren enorm populair. Ook ik heb al heel wat boeken van deze auteurs verslonden. In deze kleine verhalenbundel heeft het drietal hun krachten gebundeld. De zes korte verhalen in dit boekje bieden een prettige spanning en verrassende ontknopingen.


In het eerste verhaal, Het laatste avondmaal, verloopt een etentje pijnlijk stroef. Wat is er precies tussen de twee bevriende stellen gaande? Nicci French kiest voor onheilspellende ontknoping. Het tweede verhaal heet De droom over Elisabeth en is geschreven door Camilla Läckberg. Malin en haar partner Lars zijn de trotse bezitters van een luxe boot. Wanneer Malin tijdens een tocht op zee ernstig ziek wordt, begint ze te vermoeden dat Lars zich van haar wil ontdoen. Ze raakt in paniek.


Verhaal nummer drie is tevens de titel van het boek. Het is door Nicci French geschreven. De vrienden van Matty gaat in feite over de moeder van Matty. Op een moment dat haar zoon niet thuis is, komen een paar van zijn vrienden langs. Ze vertrouwt het niet. Camilla Läckberg heeft het vierde verhaal voor haar rekening genomen. Het heet De lunchroom van de weduwen en gaat over een gezellige lunchroom waar vrouwen een wel heel bijzonder kopje koffie voor hun barse echtgenoten kunnen bestellen.


Je raadt het al: Nicci French heeft het vijfde verhaal geschreven. Dit verhaal heet Midden in de winternacht en gaat over een pasgetrouwde vrouw die op de zolder van de oude woning die ze met haar kersverse echtgenoot heeft gekocht, een verontrustende ontdekking doet. Hoewel haar man haar bezorgdheid wegwuift, gaat ze toch op onderzoek uit.


De spannende bundel sluit af met het verhaal Een echte rotdag van Camilla Läckberg. Het gaat over een scholier die gepest wordt en een politieagent die vreest dat zijn huwelijk op instorten staat. Wanneer het tweetal elkaar op een onverwacht moment tegen het lijf loopt, heeft dat bijzondere gevolgen.


De vrienden van Matty & andere spannende verhalen is een net verzorgd boekje met een harde kaft. De verhalen van Nicci French zijn in 2016 geschreven, de verhalen van Camilla Läckberg in 2006 en in 2007. Het kan dus zijn dat je sommige verhalen al eens gelezen hebt. Door het kleine formaat kun je deze verhalenbundel makkelijk in een (hand)tas meenemen zodat je onderweg of bijvoorbeeld in een wachtkamer wat leuks te lezen hebt. Ook is het een heel geschikt boekje om cadeau te geven.


De vrienden van Matty & andere spannende verhalen vormt een fijne aanvulling op de fantastische boeken van deze drie talentvolle schrijvers. Ik heb deze zes spannende verhalen met veel plezier gelezen.


ISBN 9789026336317 | hardcover | 133 pagina's | Ambo|Anthos | juni 2016
Vertaald uit het Engels door Noor Koch | Vertaald uit het Zweeds door Elina van der Heijden en Wiveca Jongenel

© Annemarie, 30 september 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven