Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Karen Rose

Schreeuw voor mij Schreeuw voor mij
Karen Rose

 

Zojuist heb ik met trillende handen dit boek dichtgeslagen. Wat een mooi geconstrueerd boek; alles klopt: de personages, het plot, de vaart en af en toe even de rustpauzes om adem te halen voor je de volgende achtbaan induikt.
Karen Rose vertelt in dit boek het verhaal van Daniel en Alex. Zo simpel als dat klinkt is het echter absoluut niet. Daniel, FBI-agent, is de broer van seriemoordenaar Simon Vartanian (uit het boek Sterf voor mij). Wanneer Schreeuw voor mij begint heeft Daniel net twee weken daarvoor zijn broer doodgeschoten en zijn ouders begraven, die samen met vele anderen slachtoffer van Simon zijn geworden.


Alex is de eeneiige tweelingzus van Alicia, die 13 jaar geleden is verkracht en vermoord, waarna haar moeder zelfmoord heeft gepleegd. Daarna is zij liefdevol opgenomen in het gezin van een oom en tante. Zij gaat terug naar haar vroegere woonplaats wanneer blijkt dat haar stiefzus Bailey is verdwenen en zij de voogdij krijgt over Bailey’s getraumatiseerde dochtertje Hope.
Dan wordt een jonge vrouw gevonden die op dezelfde wijze is vermoord als Alicia. De moordenaar van Alicia zit in de gevangenis, dus hij kan het niet zijn. Is hier sprake van een copy-cat moordenaar? En het blijft niet bij deze ene moord.


Met elkaar verbonden door de misdaden uit het heden en uit het verleden, gaan Daniel en Alex op zoek naar antwoorden en het lijkt erop alsof alles en iedereen met elkaar te maken heeft. De lezer weet al direct wie de moordenaar is, maar wat zijn zijn motieven? Waar is Bailey en als zij nog leeft, wie houdt haar gevangen en vooral: waarom? Waarom werkt de sheriff hen tegen? Wie zijn die mannen die met elke moord angstiger worden?
De sleutel tussen de moord op Alicia 13 jaar geleden, de moorden van nu en de verdwijning van Bailey moet letterlijk gezocht worden in het verleden.


Door de onderverdeling van de hoofdstukken in dagdelen met tijdsaanduiding, wordt de spanning heel subtiel steeds verder opgevoerd. Het perspectief wisselt even gemakkelijk van Daniel en Alex naar de moordenaar, naar Bailey en naar andere hoofdrolspelers in dit drama. Dat is naar mijn mening de kracht van het boek en tegelijkertijd ook zijn – enige – zwakte. Door die wisselingen blijf je continu gefocust en geprikkeld, maar er gebeurt zoveel en er is sprake van zoveel personen dat je op moet passen de draad niet kwijt te raken.
Al met al is mijn eerste kennismaking met de boeken van Karen Rose er één die smaakt naar meer!


ISBN: 9789026125263 Paperback 461 blz. Uitgeverij: De Fontein mei 2009
Vertaling: Lia Belt

© Joanazinha, juni 2009

Lees de reacties op het forum en of reageer, klik HIER


Sterf voor mijSterf voor mij
Karen Rose


Begin ik met de minpuntjes voor ik vertel hoe vreselijk spannend, hoe ijzingwekkend goed dit boek is? Want ja, ik heb ondanks dat ik op het punt je van mijn  stoel zat toch enkele aanmerkingen.


Het is een thriller, een seriemoordenaar maakt het ene slachtoffer na het andere, en lijkt niet te stuiten. Gelukkig is daar rechercheur Vito Ciccotelli, die met zijn  team stap voor stap dichterbij komt. Het eerste lijk is gevonden op een afgelegen akker. Men twijfelt of er misschien wel meer slachtoffers liggen en roept de hulp in van archeologe Sophie Johannsen. En ja, daar is het eerste minpuntje. Er ontwikkelt zich een bouquetachtige romance tussen deze twee, waarbij ook nog lijfelijke liefde in het verhaal verwerkt kan worden. Want, dat laat Karen Rose, ergens in het boek door iemand zeggen: een beetje seks erbij, dat verkoopt nog beter.
Vito en Sophie raken betrokken bij een gruwelijke moordzaak. De seriemoordenaar is een sadistische nietsontziende figuur, die gebruik maakt van middeleeuwse martelwerktuigen. Ook daar kan Sophie haar kennis spuien. Heel leuk gevonden overigens: die kennis over middeleeuwse dingen versus de moderne computertechnieken.
Het hele verhaal speelt zich af tussen 6 en 21 januari, gezien de hoofdstukaanduidingen met plaats, datum en tijd. Dat is wel een beetje onvoorstelbaar, maar maakt voor het verhaal niet zo veel uit. Jammer weer van de epiloog. Maar dat moest wel na het bouquetonderdeel in het boek.


Behalve dus die paar minpuntjes is het boek hemeltergend spannend. Karen Rose vertelt het verhaal vanuit verschillende personen, van wie de moordenaar er eentje is, zonder dat je weet wie dat is. Nou ja, op zo’n honderd pagina’s van het einde verwijderd, was het geen raadsel meer, en als het boek dan toch spannend blijft, dan is dat een goed teken. Dus smaakt dit boek naar meer…


ISBN 9789026127229 | paperback | 480 pagina's | Uitgeverij De Fontein | oktober 2009
vertaald door Lia Belt

© Marjo, 28 december 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


De dood in haar ogenDe dood in haar ogen
Karen Rose


Rechercheur Noah Webster en zijn partner Jack Phelps hadden bijna de derde moord over het hoofd gezien, omdat het er uit zag als zelfmoord. Maar Noah merkt een paar vreemde dingen op: een open raam midden in winter,  en schoenen met een paar wel erg hoge hakken. Vreemd bij een zelfmoord  en bovendien hetzelfde als dat andere geval, waar hij een week eerder mee te maken had. Toen hadden ze het nog gewoon afgedaan als zelfmoord.  Voor zij er achter zijn dat er meer gevallen zijn, weet de lezer al wat de bedoeling van de moordenaar is.


Noah Webster is een van de hoofdpersonen. We volgen ook nog Eve Wilson, een vrouw met een bepaald niet gewoon verleden. Zij is getekend voor het leven, maar vast van plan zich niet te laten kennen. Ze is een doctoraalonderzoek aan het doen en maakt daarbij gebruik van een virtuele wereld op internet,  Shadowland. Een spel waarin vooral mensen die in het echte leven niet zo succesvol zijn, of die psychisch beschadigd zijn, zich kunnen gedragen zoals ze willen.  En we volgen de moordenaar, waarvan je geen idee hebt wie het is.
Kandidaten genoeg, want naast deze drie hoofdpersonages zijn er nog vele bijfiguren, met kleine of grotere rollen. Wat is de rol van de journalist? En wat hebben die vader en zoon er mee te maken?
Noah Webster, die een roerig verleden heeft, krijgt behalve met de liefde ook te maken met vreemd gedrag van zijn partner.


Al deze verwikkelingen volgt de lezer op het puntje van zijn stoel. Het is zoals we dat kennen van Karen Rose, wederom een bloedstollende spannende plot.
Het is een boek met meer dan vijfhonderd pagina’s, maar iedere pagina is het waard er de tijd voor te nemen. Boven de hoofdstukken staat een tijdsaanduiding en we wisselen steeds van perspectief. Dat romantische tintje had niet direct gehoeven, maar het verhoogt de spanning wel.
Een thriller tegen de achtergrond van computergame. Wie nu nog beweert dat gamen niet gevaarlijk is…


ISBN 9789026194177 | Paperback | 553 pagina's | Uitgeverij De Fontein | juni 2011

© Marjo, 1 augustus 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven