Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Mark Lawrence


Prins der Wrake
Mark Lawrence

 

Prins Jorg is tien jaar wanneer hij zijn moeder en broer vermoord ziet worden door zijn oom. Een wacht gooit hem in een doornstruik waar hij niet meer uit kan klauteren. Hij zint op wraak…
Na een lange periode van herstel valt het kasteelleven hem zwaar en besluit hij om samen met zijn leermeester naar de kerkers af te dalen. Daar ontstaat het personage wat naarmate het boek vordert steeds angstaanjagender wordt. Prins Jorg bevrijdt namelijk een aantal gevangenen, maar doet dit niet erg diplomatiek. Zijn tong is scherp, maar de kling van zijn zwaard is nog scherper. Terwijl hij samen met de gevangenen ontsnapt uit het kasteel wordt je meegevoerd in een verhaal van struikrovers en zwervers.
Vier jaren gaan voorbij en Prins Jorg is een persoon geworden die voor niets en niemand terug deinst. Dit blijkt ook als hij met zijn twaalf man een leger van ruim honderd man weet te verslaan doormiddel van, lef, bluffen en strategie.


Het boek heeft mij vanaf de eerste bladzijde in zijn greep gehouden. Het verhaal is bij momenten gruwelijk en verbijsterend. Het gevoel dat de personen in een fantasiewereld verblijven, verandert bijna aan het eind van het boek. Je beseft ineens dat de wereld waarin ze leven erg veel op de jouwe lijkt.
Deze twist komt als een verrassing en zorgt voor een nieuwe dimensie in het verhaal. Later wordt het verhaal, wat eerst behoorlijk geloofwaardig overkomt, verkruimeld door een einde dat, naar mijn gevoel, te snel is neergezet. De wraak wordt uiteindelijk behaald, maar niet op de manier die je verwacht. Jammer.


Prins der Wrake is niet wat je verwacht van een doorsnee Fantasy, maar het is zeker de moeite waard om te lezen. Mark Lawrence weet een wereld neer te zetten die geloofwaardig overkomt. De hoofdpersoon is echter een 14 jarige jongen die zich laat leiden door wraakgevoelens en bloedlust, tevens ook leider van een stel zwervende misdadigers. Geloofwaardig genoeg? Zeker niet. Vermakelijk? Absoluut!

ISBN: 9789024571277 Hardcover 350 pagina's | Luitingh | april 2011
Vertaald door Renee Vink

© Dion Verhelst, 27 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven