Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Marcel Verreck

Deventersestraat
De zeven Deventer moordzaken 9
Marcel Verreck


Marcel Verreck heeft 4 boeken in de serie Zeven Deventer Moordzaken geschreven. De eerste 4 delen zijn geschreven door Almar Otten en hebben andere hoofdpersonen.


Dit boek heeft dezelfde hoofdpersonen als de andere thrillers van Marcel Verreck. Die gaan over het team rond Martin Taal, met Teun Alderlieste, Charlotte Groot Kormelink en Partrick Warns. Dit boek is anders dan de andere boeken rond dit team. Er zijn allerlei andere mensen die een grote rol spelen in het verhaal.


Zo is daar de dromerige Elisabeth uit Bathmen, die altijd te laat op school komt, omdat er altijd zoveel te zien is. Elisabeth heeft een klasgenootje Teun, die naar de politie-academie wil. Na haar middelbare school gaat de fantasievolle Elisabeth een reis maken, die haar onder andere naar Hanoi zal brengen. Dat ze in hoofdstuk 5 in vlucht MH17 stapt, geeft wel even een raar gevoel bij mij als lezer, maar ze komt gewoon op haar bestemming aan. In het boek lezen we het nodige over haar avonturen.
Dan is er de beloftevolle politicus Ulli Krijger uit Deventer met Molukse wortels. Hij is de nieuwe sensatie van het Binnenhof. Ook hem leren we beter kennen en in het laatste deel van het boek is hij ineens verdwenen.


Martin Taal, die uit Den Haag komt, waar zijn vader Piet Taal ook bij de politie werkt, nodigt een deel van het team uit om een aantal dagen in Den Haag door te brengen. Patrick Warns moet in Deventer blijven, voor het geval er toch iets gebeurt.


Teun en Charlotte verblijven in de woning van een docent aan een particuliere theaterschool. De woning zit boven een ijssalon, die gedreven wordt door 2 Italiaanse broers, die behoorlijk onder de plak van hun moeder zitten.


Het verhaal springt van de ene naar de andere persoon, maar het is wel goed te volgen. Op een gegeven moment lees je brieven van iemand aan Ulli Krijger, die duidelijk op een verliefdheid van de briefschrijfster duiden. Als je denkt dat je weet hoe het een en ander in elkaar zit, blijkt het allemaal toch weer anders te zijn.


ISBN 978 94 90548 28 5 | Paperback | 297 pagina’s | ArtNik | mei 2017

© Renate 5 februari 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven