Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ED Vermeulen

De bizarre dood van Peter SiemonsBureau MaRiT
De zaak van: De bizarre dood van Peter Siemons
ED Vermeulen

Dit keer staat er maar een zaak centraal, maar het is wel een vreemde zaak. Marit Johansen gaat samenwerken met Jack Stevens, haar minnaar en collega-detective, met wie ze in de vorige verhalen ook wel eens samen heeft gewerkt.
 
Het verhaal begint met een man die het gevoel heeft dat hij al een tijd achtervolgd wordt, als hij van de bushalte naar huis loopt. Hij wordt verdooft en in een busje op een brancard gelegd. Later bevindt de man zich op een operatietafel, waar hij gecastreerd wordt. Er gaat iets mis met de verdoving en de man wordt snel naar het ziekenhuis gebracht, waar men hem op de stoep achterlaat, waarna een anoniem telefoontje volgt. De man overleeft het uiteindelijk niet en de zaak komt in handen van Dix Boeks, van de politie Rijnmond.
 
Intussen krijgt Marit Johansen bezoek van Benno Mus, die het gevoel heeft dat hij achtervolgt wordt. Hij is bang en wil dan ook dat men zijn achtervolger in de gaten houdt. Dit wordt een klus die Marit niet alleen kan doen en de hulp van Jack, die nu haar partner is, omdat haar broer James er mee gestopt is, pakte ze de zaak aan. Benno Mus gaat iedere avond met z'n hondje wandelen, hetgeen niet bepaald op een liefdevolle wijze gebeurt. Het hondje wordt eerder meegesleurd, dan uitgelaten en Marit vindt het toch maar een vreemde zaak. Men probeert toch wat meer over Benno Mus te weten te komen en wat men ontdekt werpt toch wel een ander licht op de zaak. Marit kan moeilijk ineens tegen de man zeggen dat hij het zelf maar uit moet zoeken, maar wat men over hem ontdekt, zorgt toch wel voor een zekere afkeer.

De zaak van Marit en de zaak van Dix lijken verband met elkaar te houden. Er is kennelijk een groep actief, die pedofielen castreert en het woord 'Pedofiel' in de nek tatoeëert.

Het is weer een spannend verhaal, dat ook de vraag oproept of mensen het recht in eigen hand mogen nemen. Dit keer is het verhaal toch wat minder luchtig dan bij de vorige delen die ik heb gelezen. Toch blijft het gewoon een ontspannend verhaal, dat niet al te moeilijk te volgen is. Echt een lekker tussendoortje, zoals de boeken van Baantjer en De Waal en Baantjer. Natuurlijk zit er ook weer wat romantiek in het verhaal, hoewel het nu wel duidelijk is dat Marit min of meer voor Jack gekozen heeft.

ISBN 9789081282611 | Hardcover |  205 pagina's|  ED Vermeulen Books| mei 2014

© Renate, 10 juni 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


 De zaak van de beschadigde Toyota, de jaloerse vriendin en de zaak van een hete dood De zaak van de beschadigde Toyota, de jaloerse vriendin en de zaak van een hete dood

Bureau MaRiT
De zaak van:  De beschadigde Toyota, De jaloerse vriendin, Een hete dood
ED Vermeulen


In de schuingedrukte proloog zijn we getuige van de moord op een man in een sauna. De man kan de deur niet meer open krijgen en overlijdt uiteindelijk door de hitte. Het oplossen van deze moordzaak vormt de hoofdmoot van het boek.


De eerste hoofdstukken zijn voor de zaak van de beschadigde Toyota. Dit is eigenlijk maar een kort verhaaltje, dat draait om een burenruzie. De eigenaren van de Toyota beschuldigen hun buren van het beschadigen van hun auto. Dit verhaaltje loopt iets anders af dan verwacht.


Voor de tweede zaak roept Jack, een collega van Marit Johansen, haar hulp in. Een man wil dat z'n vrouw betrapt wordt met haar minnaar. Hij vermoedt namelijk dat de afspraak die ze heeft om met een vriendin in Rotterdam een weekendje op stap te gaan, eigenlijk een excuus is om haar minnaar te ontmoeten. Deze zaak blijkt iets ingewikkelder in elkaar te zitten dan men verwacht en de vriendin speelt daarin een belangrijke rol, waarover ik niets zal verklappen.


En dan is er de moord in de sauna, waarbij Dix haar hulp inroept. Men weet namelijk nog steeds niet of er sprake is van moord, of dat het toch een ongeluk is geweest. De deur van de sauna lijkt namelijk gewoon open te kunnen op het moment dat het lijk gevonden is. Als er sprake is van moord, dan zou de eigenaar van het vakantiehuisje en de sauna, de dader moeten zijn. Hij heeft een verhouding met het slachtoffer, een getrouwde man, die ook een gezin heeft. Het slachtoffer is streng katholiek opgevoed en homoseksualiteit wordt dus als een grote zonde beschouwd. Het gezin is ook behoorlijk streng in de leer en op het moment dat men de dochter spreekt, gaat ze ook stevig te keer over de zonden van haar vader. De zoon lijkt er wat nuchterder over te zijn. Samen met Jack gaat Marit ook nog een keer naar de kroeg waar de geliefde de vermoorde man ontmoet heeft.


In dit boek zitten wat meer cursieve stukken, met de gedachten van de jaloerse vriendin en de moordenaar van het slachtoffer in de sauna. Marit wordt nog steeds heen en weer geslingerd tussen Jack en Dix, die beide hun aantrekkelijke kanten hebben. Jack is een wat avontuurlijk type en misschien een beetje een rauwdouwer, terwijl Dix wat meer zekerheid lijkt te bieden, maar misschien ook wat saai is.


ED Vermeulen, pseudoniem van Esther Danielle Vermeulen, heeft economie gestudeerd op de HES in Rotterdam en werkt nu part-time bij een IT bedrijf. In haar vrije tijd praat ze rechercheurs van verschillende vajgebieden en doet ze resarch naar politiezaken.


ISBN 9789081282673 Paperback 215 pagina's ED Vermeulen Books mei 2013

© Renate, 23 februari 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


altBureau MaRiT
De zaak van: Het verleidelijke dienstmeisje, Een verloren zoon, De Zwarte Weduwe
ED Vermeulen


Dit is het tweede deel uit een serie thrillers rond Marit Johansen, eigenaresse van Detectivebureau MaRiT (Mysterie & antwoorden, Relatie & info-Team), waarvan inmiddels 5 boeken zijn verschenen.
De boeken spelen zich af in Rotterdam en zijn heel aardig als een soort vervanger van de boeken van Baantjer, of De Waal en Baantjer. Kortom gewoon leuke boeken om een beetje bij te ontspannen. Verwacht niet te veel diepgang, maar wel een vleugje romantiek, zonder dat dit het verhaal in de weg zit.

In de proloog maken we al kennis met de vrouw, waarvan we later zullen ontdekken dat dit de Zwarte Weduwe uit de titel is.
Als het verhaal begint zit Marit Johansen op opdrachten te wachten. Haar collega privédetective Jack Stevens heeft haar een paar weken eerder benaderd, omdat hij haar hulp zou kunnen gebruiken bij een bijzondere opdracht, maar daar hoort ze verder niets meer van.
Terwijl ze een wandeling langs de Maas maakt, wordt Marit gebeld door Dix Boeks, een rechercheur waar ze bevriend mee is en waar ze in het verleden een relatie mee heeft gehad. Hij vertelt haar dat de politie in haar maag zit met "De zaak van de Zwarte Weduwe". Dit is een vrouw die in korte tijd vier steenrijke echtgenoten op dubieuze wijze verloren heeft. De politie vermoedt wel dat de vrouw daar de hand in heeft gehad, maar heeft totaal geen bewijs van haar betrokkenheid. De politie heeft haar echter weten over te halen tot een wekelijks consult met een onafhankelijk psycholoog en daar Marit psychologie gestudeerd heeft, is zij bij uitstek geschikt voor dit klusje. Men hoopt dat er op die manier meer aan het licht kan komen.
Natuurlijk gaat Marit op dit voorstel in (anders zouden we geen verhaal hebben) en ze zal de Zwarte Weduwe in principe 5 keer een uur voor een consult ontvangen. Dat is alles waar deze gevaarlijke vrouw (geen Alie Cyaankali ) mee in heeft gestemd.


Jack Stevens neemt ook contact met haar op, voor de zaak waar hij haar bij nodig heeft. Zijn klanten zijn twee vrijgezelle zussen, die zich zorgen maken over hun vader. Die heeft namelijk een jong dienstmeisje en de dames zijn bang dat zij hun vader zal verleiden en met hem zal trouwen, waardoor zij een aardige erfenis mis zouden kunnen mislopen. De man heeft ook een echtpaar in dienst dat hem help met diverse werkzaamheden in en om het huis en daar zij 2 weken op vakantie gaan, is dit een prima gelegenheid voor Jack, om samen met Marit, dit echtpaar te vervangen en op die manier achter de bedoelingen van het dienstmeisje te komen.


De derde zaak die in dit verhaal een rol speelt, gaat over een zoon die het contact met z'n ouders verbroken heeft, maar waar de moeder toch weer contact mee wil hebben, omdat het niet goed gaat met z'n vader. Deze zaak speelt geen al te grote rol in het boek, dat verder wel spannend is. Het boek kent een paar verrassende ontknopingen en de zaak met de Zwarte Weduwe kent een paar onverwachte verrassingen.


ISBN 9789081282659 Paperback 223 pagina's ED Vermeulen Books december 2011

© Renate, 1 februari 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven