Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Tom Wood

De jagerDe jager
Tom Wood


Het is een vrij eenvoudige opdracht. Andris Ozols, het doelwit, loopt vroeg in de ochtend een steegje in Parijs in. Hoewel hij op zijn hoede is en achterom kijkt, heeft hij niet in de gaten dat huurmoordenaar Victor hem verderop in de steeg opwacht. Enkele ogenblikken later ligt Ozols dood op de grond. Victor stapt uit de schaduw naar voren en opent het attachékoffertje van de dode. Hij vindt de USB-stick die hij van zijn opdrachtgever mee moet nemen en maakt zich kalmpjes uit de voeten.


Wanneer Victor korte tijd na het doden van Ozols zijn hotel binnenloopt, ziet hij ze meteen. Twee mannen vallen op, juist omdat ze zo onopvallend mogelijk proberen te zijn. Victors argwaan is meteen gewekt. Komen ze voor hem? Uit hun gedrag maakt hij op dat ze niet alleen zijn. Wanneer zijn blik die van een van de mannen kruist, wordt alle twijfel weggenomen. Hij, misschien wel de beste huurmoordenaar die er is, vormt het doelwit van andere huurmoordenaars. De simpele opdracht blijkt toch iets complexer te zijn.


Victor is erin geluisd. Iemand heeft een compleet team moordenaars op hem afgestuurd. Het kost hem de grootste moeite aan ze te ontsnappen. Het hotel verandert tijdens zijn vlucht in een waar bloedbad. De moordenaars hebben het onderonsje niet overleefd maar er zijn er meer. Er zijn er altijd meer. Waarom moet hij dood? Heeft het soms iets met de USB-stick te maken? Victor is woedend en tot het uiterste gespannen. Hij is gewend de jager te zijn, niet de prooi.


De opdrachten die Victor krijgt, zijn altijd afkomstig van anonieme opdrachtgevers. Victor weet niet voor wie hij werkt en omgekeerd weet niemand wie hij is. Hoewel deze constructie hem altijd een veilig gevoel heeft gegeven, beseft Victor nu dat het ook in zijn nadeel kan werken. Victor heeft geen flauw idee wie het op hem gemunt heeft. De USB-stick houdt hij voorlopig zelf. Voor de zekerheid. Hij heeft echter geen idee wat erop staat.


Victor is niet van plan zich zomaar te laten doden. Op slinkse wijze reist hij heel Europa door, om zo zijn achtervolgers op een dwaalspoor te zetten. Volkomen uitgeput arriveert hij in zijn goed verborgen, en uitstekend beveiligde, chalet in Zwitserland. Voor het eerst sinds hij het hotel binnenstapte, durft hij zijn waakzaamheid een moment te laten varen. Dat had hij beter niet kunnen doen. Er ligt een sluipschutter op de loer. Victors schuilplaats is ontdekt. Opnieuw zal hij moeten vechten voor zijn leven. Opnieuw zal hij moeten vluchten, maar waar vlucht je heen als elke stap die je zet door de vijand achterhaald wordt?


De jager is het debuut van vechtsportliefhebber Tom Wood. Dit meeslepende verhaal vol actie en verraad is verrassend goed geschreven en zal zeker in de smaak vallen bij fans van de Jason Bourne-boeken van Robert Ludlum. Hoofdpersonage Victor is geen lieverdje en wanneer hij noodgedwongen met een jonge vrouw moet samenwerken, is hij van plan haar na afloop om het leven te brengen. Victor heeft geen vrienden en voelt geen genegenheid. Toch maakt de vrouw iets in hem los. Zijn het gevoelens? Hij schrikt er een beetje van.


Hoewel Tom Wood een nieuweling in schrijversland is, doet zijn meeslepende schrijfstijl denken aan die van een doorgewinterde schrijver. Het verhaal zit boordevol actie, geweld en bloed maar gelukkig is de auteur overbodige opsmuk uit de weg gegaan, wat de kwaliteit van het verhaal zeer ten goede komt. Als op de achterkant had gestaan dat deze auteur al tig boeken op zijn naam had staan, had ik het onmiddellijk geloofd. Achterin het boek staat een voorproefje van het volgende boek over huurmoordenaar Victor. In De Vijand gaat het avontuur verder!


ISBN 9789022579893 | paperback | 447 pagina's | Boekerij | maart 2017
Vertaald door Jasper Mutsaers

© Annemarie, 6 april 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven