Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Tineke Beishuizen


height=De vrouwen van Fred
Tineke Beishuizen


De vrouwen van Fred is het afzonderlijk te lezen vervolg op Wat doen we met Fred waarin rokkenjager Fred tragisch aan zijn einde komt. Nadat een ruzie met zijn minnares Noor in een dodelijke hartaanval resulteerde, dwong de dominante Noor haar vriendinnen Tess en Vera om samen met haar het lichaam van Fred weg te werken. De dode werd in landbouwplastic gewikkeld en daarna in de kofferbak van zijn eigen auto gedumpt. Niet veel later werd de dode Fred op een parkeerplaats aangetroffen. Zijn dood is nooit opgehelderd. De dood van Fred werd opgevolgd door de - eveneens opgeloste -  moord op Vera. Ze werd in de keuken van haar eigen huis vermoord.

Er zijn inmiddels tien jaar verstreken en na de dood van Vera is het vriendinnengroepje uit elkaar gevallen. Het groepje bestond naast Noor, Tess en Vera ook uit Carolien en Minka. Hoofdpersoon Tess timmert aan de weg als schrijfster. Haar eerste boek is goed ontvangen en de uitgever dringt aan op een tweede boek. Tess ploetert maar weet niet waar ze over moet schrijven. Ze verdient de kost met het schrijven van reclameteksten en het geven van lezingen aan bijvoorbeeld vrouwenverenigingen. Ze droomt van een grote doorbraak maar haar leven lijkt in een impasse te zijn geraakt.

Een onverwacht telefoontje rakelt het verleden weer op. Patricia, de dochter van Vera, belt Tess op om te vertellen dat ze het zomerhuis van haar moeder heeft verkocht. Samen met haar man Rogier is ze druk bezig om het huisje leeg te ruimen. Patricia heeft bedacht dat ze haar moeders vriendinnen een aandenken wil geven. Ze mogen allemaal iets persoonlijks uitkiezen. Voor ze het goed en wel beseft, heeft Tess beloofd om contact met de andere vrouwen op te nemen. En zo komen de dames na tien jaar weer met elkaar in contact.

De eens zo rijke Noor heeft haar partner verlaten en koerst nu op een armoedig leven af. Carolien, de weduwe van Fred, rouwt nog altijd om het verlies van haar grote liefde en Minka is met haar man en tweelingzoons verhuisd. Tess ontdekt dat Minka een derde zoon heeft gekregen. De tienjarige Tim is een leuk kind. Minka vertrouwt Tess toe dat Tim het resultaat is van een slippertje. De komst van het lieve knulletje heeft tot een huwelijkscrisis geleid.

Tess is niet blij met de onverwachte hereniging. Ze verdenkt Noor al jaren van de moord op Vera en de rouwende Carolien bezorgt haar nog altijd een onprettig gevoel. De oude vriendinnengroep dringt ongenadig elkaars leven binnen en een van hen neemt zelfs haar intrek in Tess’ huis. Tess zelf verkent haar gevoelens voor begrafenisondernemer Ivo maar is ze eigenlijk al wel over haar ex Pé heen?

Het verhaal over de vriendinnen wordt afgewisseld met het verhaal over de vader van Tess. Opnieuw gooit een telefoontje haar leven overhoop. Weer wordt ze ongenadig met haar verleden geconfronteerd. Kort maar krachtig wordt haar meegedeeld dat de gezondheid van haar vader achteruit is gegaan en dat van haar wordt verlangd dat ze zich om haar vader gaat bekommeren. Tess heeft al jaren geen contact meer met haar vader. Toen Tess vijftien was, stierf haar moeder en sindsdien verloopt de relatie tussen haar en haar vader moeizaam. Binnen de kortste keren was hij hertrouwd en werden er twee dochters geboren. Maar nu is haar vader oud en ziek en schoorvoetend zoekt Tess hem toch op. Er volgen pittige confrontaties met het verleden.

De vrouwen van Fred is een wat zwaarmoedige thriller over hoe één man tijdens zijn leven meerdere levens overhoop gooide en zelfs na zijn dood nog voor de nodige opschudding zorgt. Het verhaal is vlot geschreven. De omvang en verhaalopbouw van deze thriller doen denken aan een novelle en dat maakt dit verhaal tot heel geschikt gezelschap tijdens een ontspannen middag in de tuin.

ISBN  9789048818433| Ebook | 125 pagina's| Dutch Media uitgevers | april 2014

© Annemarie, 22 mei 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven