Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Annet Hulst

BloedheetBloedheet
Annet Hulst

Het blijft een risico: je DNA opsturen naar een bedrijf dat dan uitzoekt wie er hetzelfde DNA heeft. Natuurlijk kunnen ze dat alleen vinden als anderen het hunne ook opsturen, maar toch…


De achttienjarige Fee is nieuwsgierig van aard. Ze studeert geschiedenis, en wil journalist worden.
Als ze hoort van zo’n DNA-test wil ze dat eigenlijk haar vader cadeau doen. Leuk tocxh? Wie weet wat er uit komt?
Na overleg met haar broer ziet ze er tenslotte van af, maar zelf kan ze het niet laten: ze haalt het staafje langs de binnenkant van haar wang en stuurt het op. Later ontdekt ze dat haar dertigjarige broer Fabian hetzelfde doet, zonder het tegen haar te zeggen.
Als haar vader vijftig wordt en een groot feest geeft, gaat ze vanuit Leiden waar ze met Rox een appartement deelt, naar huis om te helpen bij de voorbereidingen.


Ze vindt een ansichtkaart waarop staat dat ene Bas op het feest zal komen. Wie is die Bas?
Als ze het haar moeder vraagt schiet die in de stress. En Fee wordt weggestuurd. Wat een vreemde reactie!
Haar ouders besluiten haar toch te vertellen wie Bas is. Hij blijkt een broer van haar vader te zijn. En ze hebben geen contact met hem, omdat hij een moordenaar is. Daarvoor is hij gestraft, maar blijkbaar is hij nu weer vrij. Er was nog een broer, die al, lang dood is.
Haar ouders zullen kost wat kost voorkomen dat Bas op het feest verschijnt!


Dan is het de avond van het feest, en er gebeuren vreemde dingen. Is Fabian er toch? Hij zou op vakantie gaan! Of is het Joey die ze zag, ze hebben wel wat van elkaar weg. Joey is een werknemer van haar vader, Fee ziet hem wel zitten. Is dat wederzijds?

Omdat Fee leert dat je altijd hoor-wederhoor moet toepassen wil ze oom Bas opzoeken, om zijn verhaal te horen. Niet voetstoots zo maar aannemen dat een overlijden een ongeluk is leert ze ook. Bovendien heeft ze een vreemde match van dat DNA-onderzoek. Haar besluit staat vast: Fee gaat op onderzoek uit. Ze wil nu weten wat voor geheimen haar familie allemaal verbergt. Rox, haar vriendin helpt haar daarbij.


Het wordt een gevaarlijke speurtocht, want ja, geheimen, dat betekent dat iemand die liever niet geopenbaard ziet!
Fee wordt bedreigd, ze voelt zich niet veilig meer in haar huis.
Terwijl we haar en Rox volgen zijn er ook stukjes tekst uit het dagboek van Bas, dat hij in de gevangenis geschreven heeft. Zo vallen er voor de lezer eerder stukjes op hun plek, maar natuurlijk ontdekken we pas op het einde wat er allemaal gebeurd is in het verleden.


Een thriller die zich afspeelt rond en in de sauna, vandaar de titel.
De entourage is bijzonder, en de zoektocht van Fee wordt heel geloofwaardig neergezet. Maar de gevaren waar ze op stuit ook, het is een superspannend verhaal met een vleug romantiek erbij.


Annet Hulst werkt als IT risicomanager in de financiële sector. Daarnaast is zij initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl en debuteerde ze met de spannende young adult Privacy Live.


ISBN 9789493192119 | Paperback | 300 pagina's | Uitgeverij LetterRijn| mei 2021

© Marjo, 17 juni 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven