Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Floor van Rossum


De zesde vrouw
Floor van Rossum


Deze misdaadroman speelt in een streek ten oosten van Avignon in de Provence.
Dat is een heel mooie streek, maar in dit boek wordt die helaas ontsierd door de vondst van een aantal lichamen: vier vrouwen die qua uiterlijk veel van elkaar weg hebben, en die goed in de slappe was zaten. Omdat ze ook alle vier verpakt waren in plastic, denkt inspecteur Samuel Dufaux  dat er een enkele moordenaar  -  ‘de plastic moordenaar’ - actief is. De zoektocht naar een vijfde vermiste vrouw, Mélanie Legrange, is er des te intensiever door: zij heeft wel dezelfde uiterlijke kenmerken, maar rijk is ze niet. Zou ze daarom niet des te meer risico lopen? Waar is zij?
Zolang ze haar niet dood aantreffen blijft er hoop.


Intussen is Sophie Daniels in de streek gearriveerd. Zij is Amerikaanse, werkt bij de FBI, en heeft nu vakantie. Natuurlijk kan ze het niet laten: als ze hoort van de moordzaak, gaat ze op haar eigen manier wat speurwerk verrichten. Door haar ogen 'zien' we ook nog wat van de streek!
En er is een derde verhaallijn waarin we de moordenaar volgen. Duidelijk een verknipt persoon; hij heeft geen spijt van de eerdere moorden, maar nu heeft hij een probleem: hij is verliefd…
De gevoelswereld van de psychopaat is een onderdeel van dit verhaal, en als je niet wist wie hij was, dan zou je bijna nog sympathie voor hem gaan voelen. In hoeverre is hij ook een slachtoffer?
En Melanie, hoe gaat zij om met de waarheid?


Ondanks het feit dat je als lezer alles al weet – het verhaal wordt in de elkaar afwisselende verhaallijnen aan alle kanten belicht – is dit debuut een spannende misdaadroman, waar je een aantal genoeglijke uurtjes mee beleeft.


ISBN 9789461935397 | paperback | 245pagina's |mijnbestseller.nl | 2012

© Marjo, 26 februari  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven