Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Katrien van Effelterre

LevendaasLevend aas
Katrien van Effelterre


Patricia Rodiers is een gedreven politieagente. Haar man is omgekomen tijdens een undercoveractie, waar ze zelf bij was. Het heeft haar een schuldgevoel bezorgd en extra motivatie om haar werk als undercoveragente, levend aas, goed te doen. Drie niet meer zo piepjonge vrouwen zijn verdwenen. De politie heeft ontdekt dat drie vrouwen hun ontvoerder dan wel moordenaar ontmoet hebben door middel van een datingsite. Patricia maakt een profiel aan, en maakt een afspraak met een man van wie ze denkt dat hij wel in het plaatje past. Maar Marnix, de man die tegenover haar gaat zitten in het café, kan de dader niet zijn. Haar gevoel zegt dat hij deugt. Dat te moeten toegeven tegen haar mannelijke collega’s en baas valt niet mee. Zij vinden dat de zaak haar boven het hoofd groeit, maar ze blijft vastbesloten de man te vinden. En gaat opnieuw op zoek.


Als Marnix avances blijft maken, weet ze niet goed wat te doen. Kan ze wel op haar gevoel af gaan? Misschien is het toch wel een goed idee om in te gaan op zijn uitnodigingen. Dat heeft onverwachte gevolgen, en speelt haar baas in de kaart. De tijd begint te dringen als de eerste vermiste vrouw dood gevonden wordt in het kanaal. 


Terwijl we Patricia volgen tijdens haar werk en privéleven, komt ook de dader aan het woord. Niet dat het voor de lezer dan duidelijk wordt wie hij is, wel wordt langzaam ontsluierd wat zijn oogmerk is. Wat wil hij met deze vrouwen?


Het is een thriller die vlot wegleest, een verhaal dat nergens traag of oninteressant wordt. Erg origineel is het ook niet, maar Katrien Effelterre houdt de spanning er goed in doordat ze het tijdverloop niet chronologisch neerzet - de intermezzo’s van de dader hebben zich eerder afgespeeld dan de naspeuringsdaden van Patricia. Zelfs als je denkt te weten hoe het in elkaar steekt, lees je geboeid door. Geen hoogvlieger, maar wel een zeer onderhoudende thriller. Als achterliggend thema dient het gevaar van internetdating, als ook in mindere mate de ziekte anorexia nervosa. 


Katrien Van Effelterre (1979) promoveerde na haar studie Germaanse Taal-en Letterkunde in 2006 met een onderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Omdat de afstotelijkheid van gevaar onweerstaanbaar bleek, verruilde ze later academische publicaties voor fictie.


ISBN 9789044348569| paperback |336 pagina's | Uitgeverij The House of Books | april 2016

© Marjo, 27 augustus 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven