Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

B.A. Paris

GebrokenGebroken
B.A. Paris


Ze deed het omdat ze naar huis wilde. Omdat de regen haar auto genadeloos geselde. Hoewel ze haar man Matthew beloofd had niet via Blackwater Lane naar huis te rijden, nam ze de weg door het bos toch. Ze heeft meteen spijt. De overdag zo schilderachtige bosweg is ’s nachts donker en de vele kuilen en bochten zijn verraderlijk. De regen wordt inmiddels vergezeld door harde donderslagen en felle windvlagen en Cass heeft het gevoel dat ze aan de genade van het weer is overgeleverd. In de verte doemen tot haar opluchting de achterlichten van een auto op. Cass rijdt er zo snel mogelijk naartoe met de bedoeling veilig in het kielzog van de ander verder te rijden.


Tot haar verbazing staat de andere auto stil. Er zit een vrouw achter het stuur maar door de hevige regenval kan ze niet zien wie het is. Heeft ze autopech? Cass zet haar auto een aantal meter verderop stil maar de vrouw komt niet naar haar toe. Cass voelt ergernis opborrelen. De vrouw verwacht tot zeker niet dat Cass uit haar auto stapt? Zuchtend maakt ze haar autogordel los maar dan schiet een waarschuwing van haar beste vriendin Rachel door haar hoofd. Het kan een truc zijn om haar uit haar auto te lokken en te beroven. Even twijfelt Cass nog maar dan start ze resoluut haar auto en rijdt weg.


Eenmaal thuis eist een bericht van haar beste vriendin Rachel al haar aandacht op. Volgens Rachel zou Cass een cadeau voor hun vriendin Susie kopen maar Cass weet van niets. Wat vreemd dat ze het vergeten is. Cass haat het om dingen te vergeten. Het doet haar aan haar moeder denken die al op jonge leeftijd aan dementie is gestorven. Wat als zij de ziekte ook krijgt? Het bericht van Rachel boezemt haar angst in en ze denkt geen moment meer aan de vrouw in het bos. De volgende ochtend is de onbekende echter meteen weer in haar gedachten. Cass heeft haar ogen nog maar nauwelijks open wanneer Matthew haar vertelt dat hij blij is dat ze niet via Blackwater Lane naar huis is gereden. Afgelopen nacht is daar een vrouw vermoord.


Cass beseft meteen dat het om de vrouw in de auto moet gaan. De vrouw die zij aan haar lot heeft overgelaten omdat ze bang was. Cass is compleet overstuur maar ze durft Matthew niks te laten merken. Ze had hem immers beloofd niet door het bos te rijden. Cass wil geen ruzie en bovendien schaamt ze zich diep. Ze heeft de vrouw aan haar lot overgelaten. Wat als Cass wel naar haar toe was gegaan? Hadden ze dan samen kunnen vluchten of zou ze dan zelf ook vermoord zijn? Wanneer Cass in de periode die volgt steeds vaker vreemde telefoontjes ontvangt, raakt ze er steeds meer van overtuigd dat de moordenaar het ook op haar heeft voorzien. Tot overmaat van ramp begint ze steeds meer te vergeten. Hoe moet ze mensen van de ernst van het gevaar overtuigen als haar geheugen haar steeds in de steek laat?


Gebroken is een boek dat je in één ruk uitleest. Schrijfster B.A. Paris creëert meteen een spannende sfeer door het verhaal op een donkere bosweg te laten beginnen. De toenemende verwarring van Cass zorgt ervoor dat het verhaal de lezer niet meer loslaat. Wat is er met haar aan de hand? Alles wijst erop dat Cass, die nog maar in de dertig is, last van beginnende dementie heeft. Haar echtgenoot Matthew is aanvankelijk lief en geduldig maar het valt hem duidelijk steeds zwaarder begrip voor Cass op te brengen.


Wat Gebroken tot een topthriller maakt is het spoortje twijfel dat de schrijfster heel gewiekst zaait. Wat klopt er niet? Weet Cass soms meer over de moord dan ze zelf beseft? En hoe zit het met haar geestesgesteldheid? Is ze de kluts echt volledig kwijt of is haar angst terecht? Het enige en piepkleine puntje van kritiek is dat de politie wel erg veel informatie over de moord aan de media prijsgeeft. Het maakt het verhaal er gelukkig niet minder spannend om. Er zit voor de lezer niets anders op dan door te lezen en alles opzij te zetten tot duidelijk is hoe het zit. Gebroken is dan ook een absolute aanrader!


ISBN 9789026339400 | Ebook| 248 pagina's | Ambo|Anthos | juni 2017
Vertaald door Ireen Niessen

© Annemarie, 1 augustus 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven