Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Chris Pavone


height=Het ongeluk
Chris Pavone

Literair agent Isabel Reed heeft de hele nacht doorgelezen. Het manuscript dat ze zojuist verslonden heeft, heeft tal van gevoelens in haar losgemaakt. Ze is woedend, verbijsterd, geëmotioneerd maar ook gefascineerd. Het manuscript gaat over mediamagnaat Charlie Wolfe. Het is een ongeautoriseerde biografie over de machtige CEO van Wolfe Worldwide Media. Het onthullende verhaal zal veel stof doen opwaaien. Isabel heeft een goudmijn in handen, dit manuscript zal haar leven voorgoed gaan veranderen.

Isabel beseft dat voorzichtigheid geboden is. Als ze haar bazin over het opzienbarende manuscript inlicht, zal deze er met de eer vandoor gaan. Isabel gaat behoedzaam te werk. Allereerst maakt ze een afspraak met haar goede vriend en redacteur Jeffrey. Vervolgens hoort ze haar assistent Alexis uit. Alexis zweert dat ze met niemand over het manuscript heeft gepraat. In werkelijkheid is de jonge vrouw behoorlijk loslippig geweest en heeft ze op Facebook en Twitter berichten gepost over het verhaal. Isabel is gerustgesteld terwijl Alexis halfslachtige pogingen doet om de schade te beperken.

Kleine kink in de kabel is dat de auteur anoniem is. Het papieren manuscript is door een onbekende koerier bezorgd. Toch lijken de schokkende onthullingen in de biografie authentiek. De mysterieuze auteur zelf houdt zich inmiddels al geruime tijd in Europa schuil. Hij heeft zijn eigen dood in scène gezet en zijn gelaatskenmerken met behulp van plastische chirurgie veranderd. De afgelopen maanden is hij elke minuut van de dag op zijn hoede geweest. Nu is het manuscript voltooid en aan Isabel bezorgd. Nog even en dan zal de hele wereld het onthullende boek over Charlie Wolfe lezen. Nog even en dan zal Charlie Wolfe ten onder gaan.

Als het aan CIA-agent Hayden Gray ligt, zal het boek nooit het levenslicht zien. Het is zijn taak om de auteur en het manuscript op te sporen en ervoor te zorgen dat beide voorgoed verdwijnen. Hayden houdt er al maanden rekening mee dat de auteur nog leeft en aan de biografie heeft gewerkt. En dan duikt eindelijk het manuscript op. Ondanks de zorgvuldigheid van Isabel zijn er toch een aantal kopieën van het origineel gemaakt. Alle kopieën moeten verdwijnen, desnoods met gebruik van geweld. Geen prijs is te hoog.

De babbelzieke assistente Alexis is de eerste die het veld moet ruimen. Wanneer Isabel het lijk van Alexis vindt, beseft ze onmiddellijk wat er aan de hand is.  Ze slaat samen met Jeffrey op de vlucht. De doorgewinterde Hayden gaat op slinkse wijze te werk maar ook Isabel beschikt over een goed stel hersenen. Zal de biografie het levenslicht gaan zien of zullen alle betrokkenen het tijdelijke met het eeuwige verwisselen?

Het ongeluk, de titel van het boek, is ook de titel van het manuscript. Charlie Wolfe blijkt een geheim met zich mee te slepen, een geheim dat hem kan ruïneren. Hoe kan het dat de auteur van het manuscript op de hoogte is van dit geheim? En wie is de auteur eigenlijk? Het laatste wordt al vrij snel duidelijk en ook is het voor de lezer niet al te moeilijk om te raden wat zijn connectie met Isabel is. De grote vraag is vooral wat het motief van de auteur is. Waarom is hij van plan om het geheim te onthullen? En waarom juist nu?

Het ongeluk is een heel meeslepend verhaal waarin gebeurtenissen elkaar razendsnel opvolgen. Het verhaal laat zich dan ook, net als het manuscript, niet makkelijk wegleggen. Het leest als een trein. Leuk is ook dat het uitgeverswereldje eens aan bod komt in een boek. Auteur Chris Pavone heeft zelf als redacteur bij diverse uitgeverijen gewerkt en is duidelijk goed op de hoogte van alle stappen die ondernomen moeten worden om een boek uit te geven. Ik hoop wel dat het er in het uitgeverswereldje normaal gesproken wat minder gewelddadig aan toe gaat!

ISBN 9789045207254 | paperback | 344 pagina's | Karakter Uitgevers| april 2014
Vertaald door Vanja Walsmit

© Annemarie, 17 mei 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven