Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Elisabeth Mollemahttp://www.elisabethmollema.nl

Zie ook de recensie op Leestafel over het boek Leila - Met een kameel achter de coulisen (13-15 jaar)

KwaadKwaad
Elisabeth Mollema


Als Ebe geen nee durft te zeggen tegen een blind date die door Agnes geregeld wordt, begint ze te twijfelen aan hun vriendschap. Kent ze die Agnes eigenlijk wel? Met tegenzin gaat ze naar het restaurant, en ziet alleen Agnes en haar man. Geen onbekende man, en zij is zelf ook al laat!
Nou dan gaat ze toch lekker weer naar huis! Kan Agnes genieten van een gezellig etentje alleen met haar echtgenoot!
Ze gaat naar de taxistandplaats waar al een man staat te wachten. Ze kletsen wat en zo ziet ze het niet aankomen: ineens rent een onbekende op haar af, en grist haar tas uit haar handen!
De man rent de dief achterna. Daarbij ziet hij de bus over het hoofd en wordt aangereden. Ebe snelt toe, o jee, dit is hààr schuld!!


Als de man, die gelukkig niet erg gewond lijkt te zijn, geen adres kan noemen aan de gearriveerde taxichauffeur neemt ze hem in een impuls mee naar haar huis. Hij is zijn geheugen kwijt, maar blijkt een zachtaardige man te zijn. Haar vriendinnen - deze kent ze al vanaf de middelbare school - zeggen tegen Ebe dat ze niet zo dom moet zijn: die man zomaar in huis nemen? Ze lijkt wel gek! En moet hij niet naar een dokter?
Als Ebe echter dom is, zijn de vriendinnen, Lotte, Sonja en Heleen dat ook. Met z’n vieren ontfermen ze zich over de man, die ze Vince noemen, en die zich heel af en toe iets herinnert, maar geen idee heeft wie hij is. Tenminste, dat nemen ze aan, al twijfelen ze soms wel: doet hij niet alsof?
Maar ze zetten door en slepen hem mee: naar zee, naar de Veluwe...
Er ontstaat zelfs wat rivaliteit onderling, aangezien ze allemaal 'op zoek' zijn: Vince is een aantrekkelijke aardige man, en misschien valt hij helemaal niet voor Ebe?


De lezer krijgt intussen via cursieve stukjes tekst een verhaal mee over Sofia, die plots uit een luxe leventje in Zwitserland gerukt wordt, en nog meer miskleunen begaat qua relaties. Ze komt zodanig in de problemen dat ze ernstig overweegt maar te doen wat die Louis van haar vraagt,  en te stelen van haar baas.


Deze chicklitthriller rammelt wel een beetje op sommige plekken. Zo wordt het nooit duidelijk wat voor telefoontje Vince stiekem pleegt, en gaat het op het laatst wel heel erg snel allemaal, maar eigenlijk geeft dat niet: het is een lekker vlot verhaal, en om daar een paar uurtjes in weg te duiken en te genieten is heel plezierig.


ISBN  9789021456720| Paperback | 228 pagina's | Uitgeverij Querido | oktober 2014

© Marjo, 27 december  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven