Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Terri Persons


Blinde vlek
Terri Persons

 

FBI-agente Bernadette Saint-Clare is een buitenbeentje binnen de politiemacht, omdat ze een heel eigen manier van werken heeft. Ze is paranormaal begaafd, ze 'ziet' dingen. Ooit had ze een tweelingzus, en zoals dat vaker gebeurt hadden zij een speciale band. Ze maakten er druk gebruik van en ontwikkelden daardoor hun helderziendheid. Ze konden zelfs door elkaars ogen kijken. Als ze een proefwerk moesten maken, konden ze elkaars antwoorden op het papiertje voor hen lezen. Als de zus op tragische wijze om het leven komt, ontdekt Bernadette dat ze ook 'zien' kan door ogen van anderen.
Dit is het begin van haar gave, die natuurlijk bij moordonderzoeken heel handig kan zijn. Maar de meeste FBI-agenten moeten niets van haar vreemde methoden hebben, en ze wordt steeds maar overgeplaatst. Tot ze terecht komt in St Paul, waar Tony Garcia speciaal om haar gevraagd blijkt te hebben.
In St-Paul worden mensen het slachtoffer van een seriemoordenaar. Iemand die de hand afhakt, terwijl zijn slachtoffers nog in leven zijn. Hand en lijk worden apart van elkaar gevonden. De lijken zijn personen die nogal omstreden zijn: ze waren betrokken bij een zaak waarbij een gezin uitgemoord werd. De zoon was niet thuis op dat moment. Is dit een wraakactie?


Geen originele thriller, maar wel een spannende. Voor liefhebbers van de X-files is dit een must. Anderen zullen zich vooral tegen het einde wel wat gaan ergeren denk ik. Persons maakt het dan wel wat te bont. Ik persoonlijk heb er geen problemen mee, maar het lijkt me wel raadzaam om in eventuele volgende boeken het paranormale draadje wat te beperken.
Natuurlijk wordt ook het persoonlijke leven van de agente breed uitgesponnen, en er wordt genoeg ruimte overgelaten om nog meer boeken over haar persoontje te schrijven. Er is iets in haar verleden dat nog niet uitgewerkt is, er is de moeizame, maar veelbelovende relatie met collega Garcia, en er is de bovenbuurman met zijn teckel...
Met dit debuut heeft Persons bewezen dat ze haar hand niet omdraait voor een boeiend en spannend boek, dus dat komt wel goed.


Paperback | 303 Pagina's | Uitgeverij Sirene ISBN: 9058314359

© Marjo, april 2007

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven