Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Jo Spain

De laatste verdwijning
Jo Spain

Zin in een thriller waarbij je van het begin tot het einde geboeid blijft en er allerlei onverwachte plotwendingen zijn? Zo spannend zelfs dat je het boek eigenlijk niet weg zal kunnen leggen, maar dat je het in één keer uit wilt lezen? Dan heeft Jo Spain met De laatste verdwijning precies het juiste verhaal voor jou geschreven!
In het ijskoude Finland heeft Vicky als reisleidster een geweldige baan. Haar leven bestaat uit het naar de zin maken van de toeristen door op sneeuwscooters over het bevroren meer bij Koppe te rijden, te ijsvissen en te genieten van het noorderlicht. Samen met de andere reisleiders vormen ze een hechte vriendengroep. Ten minste, zo lijkt het.

Eerst withete kwelling.
Ze kan niet denken. Kan niet reageren.
Het ijskoude water verlamt elke spier.
Haar hele lichaam wordt één wanhopige smeekbede: laat het ophouden.
Wie dit doormaakt, overleeft het niet.
Net op het moment dat ze het gevoel heeft dat ze doodgaat van de pijn, verdwijnen de prikkende naalden, en komt er een diepe pijn voor in de plaats terwijl haar cellen zich proberen aan te passen aan de schokkend lage temperatuur.
De oppervlakte. Ze moet naar de oppervlakte. Die gedachte verdringt al het andere.
Het overlevingsinstinct wint het van de angst, de ontkenning, het onbegrip.
Haar benen trappelen, haar armen maaien, op zoek naar het gat waar ze door gevallen is, de breuk in het ijs.
Omhoog, omhoog, en haar hoofd is helder en ze snakt naar lucht.
De plotselinge hap zuurstof brengt een explosie van adrenaline teweeg en nu weet ze wat ze moet doen.
Eén. Vechten tegen het slopende geklop dat haar weer omlaag zou kunnen trekken.
Twee. Het water uit en het ijs op.
Drie. Een veilig heenkomen vinden.


De wereld van Alex, de broer van Vicky, stort in als hij net voor Kerst te horen krijgt dat zijn zusje verdronken is. Hij vertrekt onmiddellijk naar het ver afgelegen Koppe om Vicky te kunnen identificeren en daarna mee te nemen naar huis. Het loopt echter anders als hij in Finland arriveert. Dacht hij eerst dat Vicky’s dood een ongeluk was en hij haar gelijk mee zou mogen nemen naar huis om haar daar te begraven, krijgt hij van rechercheur Agatha Koskinen te horen dat zij vermoedt dat er meer aan de hand is en dat Vicky niet mee mag. Een mededeling die de wereld van Alex op zijn kop zet.


In de zoektocht naar de moordenaar van zijn zus komt Alex tegen steeds meer vragen aan te lopen. Hoe zit het met de vrienden van Vicky? Waren het echte vrienden of is één van hen de dader? Hoe zit het met de inwoners van Koppe en alle geheimen die er in het stadje zijn? Hoe zit het met de drie andere vrouwen die verdwenen zijn in de afgelopen jaren? Is er sprake van een seriemoordenaar? Waarom zijn zusje?
Het mysterie wordt versterkt door de andere verhaallijn van één van de verdwenen vrouwen die dwars door het boek loopt. Dit maakt dat je als lezer in je hoofd constant bezig bent met het zoeken naar de dader.


Jo Spain heeft al meerdere boeken geschreven en heeft een fulltime baan als scriptschrijfster. Net als in haar vorige boeken weet zij in De laatste verdwijning al de personages goed en gelovenswaardig neer te zetten. Kortom, een echte aanrader om te lezen!


ISBN 978 90 261 6204 6| NUR 305 | Paperback | 355 pagina’s | Uitgeverij De Fontein | maart 2023
De laatste verdwijning is uitstekend vertaald door Anna Livestro.

© Els ten Voorde, 23 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven