Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Lucie Whitehouse


Een andere waarheidEen andere waarheid
Lucie Whitehouse


Nog geen jaar geleden stapte Hannah met de knappe en succesvolle Mark in het huwelijksbootje. Het verbaast haar nog elke dag dat ze nu een getrouwde vrouw is. Hannah zag zichzelf als een eeuwige vrijgezel. Na haar verhuizing van Engeland naar New York genoot ze van haar drukke leven. Af en toe had Hannah een scharrel en daar nam ze genoegen mee. Ze wilde geen serieuze relatie. Hannah was bang dat ze dan net als haar moeder zou eindigen. Haar moeder had haar echtgenoot, Hannahs vader, met haar onzinnige jaloezie en achterdocht verdreven.


Hannah en Mark liepen elkaar bij gezamenlijke vrienden tegen het lijf. Hij bezorgde haar een vreemd, niet onprettig gevoel. Hannah verzette zich tegen haar gevoelens, probeerde Mark af te poeieren maar het lot zorgde ervoor dat ze elkaar steeds weer tegenkwamen. Er bloeide iets moois op. Iets serieus. Enkele maanden na hun ontmoeting vroeg Mark haar ten huwelijk. Tot haar eigen verbazing zei Hannah volmondig ja. Ze verhuisde terug naar Engeland. Naar Londen.


Mark runt een succesvol bedrijf dat gedeeltelijk in New York opereert. Hij reist regelmatig op en neer. Tijdens zijn afwezigheid dwaalt Hannah rusteloos door het luxueuze huis dat tegenwoordig ook het hare is. Helaas liggen de banen in Londen niet voor het oprapen. Hannah verveelt zich. Ze voelt zich eenzaam zonder Mark. Gelukkig komt hij bijna thuis.


Hoewel Mark vaak van huis is, vormt zijn thuiskomt nog altijd een waar feestje. Ook nu wacht Hannah hem op een vrijdagavond vol enthousiasme op het vliegveld op. Tussen de stroom reizigers probeert ze de blik van haar echtgenoot te vangen. Ze ziet hem niet. Voor haar gevoel wacht Hannah eindeloos en uiteindelijk gaat ze terug naar huis. Alleen. Mark is niet op komen dagen en neemt ook zijn telefoon niet op. Hannah is ongerust.


Pas om elf uur de volgende ochtend belt Mark. De opluchting is groot. Mark vertelt Hannah dat hij onverwacht een belangrijke bespreking had en daardoor zijn vlucht naar huis heeft gemist. Tot overmaat van ramp had hij zijn telefoon in een taxi laten liggen. Tot zijn grote schaamte wist hij haar telefoonnummer niet uit zijn hoofd. Uiteindelijk heeft hij het via via weten te bemachtigen. Mark vertelt dat hij maandag opnieuw een belangrijke bespreking heeft. Hij zal pas dinsdag terug in Londen zijn. Hannah verdringt haar teleurstelling en toont zich begripvol.


Dan belt Neesha, de assistente van Mark haar terug. Hannah had haar gebeld en een bericht ingesproken toen Mark niet op kwam dagen. Neesha is verbaasd dat Hannah gewoon thuis is. Zij en Mark zouden toch een weekendje naar Rome gaan? Hannah is verbluft. Rome? Volgens Neesha moet het om een misverstand gaan maar Hannah kan de achterdocht die de kop opsteekt maar moeilijk onderdrukken. Ze beseft dat ze al vaker een gevoel van twijfel heeft verdrongen. Ze belt naar het hotel waar Mark verblijft maar volgens de receptioniste heeft hij helemaal geen kamer geboekt. Waar is haar echtgenoot? Liegt hij tegen haar?


Een andere waarheid gaat over intuïtie, met name het gevoel dat er iets niet klopt. Hannah verfoeit haar achterdocht. Door de echtscheiding van haar ouders weet ze dat wantrouwen een relatie kan verwoesten. Toch lukt het Hannah niet om het onheilspellende gevoel uit te bannen. Ze besluit het een en ander te controleren. Mark kan en mag haar dat niet kwalijk nemen. Hij heeft immers tegen haar gelogen. Wanneer ze op een aantal vreemde feiten stuit, hoopt ze nog altijd vurig dat Mark met een goede verklaring op de proppen zal komen. Is ze met een droomprins of een leugenaar getrouwd?


Een andere waarheid is precies het soort thriller dat ik graag lees. Al op de eerste bladzijde ging ik volledig in het verhaal op. Het zit ijzersterk in elkaar en bevat veel verhaalwendingen en een mooie spanningsboog. Elke ontdekking van Hannah leidt tot een nieuw vermoeden. Is de ongezonde achterdocht van haar moeder erfelijk of houdt Mark iets voor Hannah verborgen? De waarheid laat zich niet makkelijk raden waardoor ik naarstig door bleef lezen. Ik heb Lucie Whitehouse onmiddellijk aan mijn lijstje met favoriete auteurs toegevoegd. Ik wil absoluut meer van haar lezen!


ISBN 9789032513160 | paperback | 349 pagina's| De Fontein | mei 2016
Vertaald door Ineke van Bronswijk

© Annemarie, 21 mei 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Onder de huisOnder de huid
Lucie Whitehouse


Kate  is uit Londen gevlucht na het mislukken van een relatie die toch een dik jaar geduurd heeft. Ze dacht dat Richard de ware was, maar nu wil ze hem nooit meer zien. Wat is er gebeurd? Waarom is ze helemaal naar Wight gekomen en heeft ze behalve haar beste vriendin niemand verteld waar ze is?


Het is winter, het eiland heet haar niet echt welkom. Ook de bewoners niet, ze is een vreemdeling. Ze zoekt een baantje en loopt eens de boekenwinkel binnen, om zo toch eens onder de mensen te komen. Kort na haar aankomst heeft ze een ontmoeting met een vrouw, die stevig rokend, en duidelijk gespannen op een bankje over het water zat te kijken. Een paar dagen later blijkt de vrouw waar men met man en macht op het water naar aan het zoeken is, juist die vrouw te zijn. Is Alice Frewin bij een ongeluk omgekomen is? Of was het zelfmoord? Kate ziet in die vrouw een parallel met zichzelf. En ze wil meer weten over die vrouw. Had zij ook een ongelukkige relatie?
Als ze later Peter Frewin leert kennen, staat ze erg argwanend tegenover hem. Als Alice vond dat het niet meer de moeite waard was om te leven, dan had Peter daar vast iets mee te maken, denkt ze, het vergelijkend met haar eigen situatie. Peter is ook niet echt uit op contact met haar, maar de omstandigheden brengen hen toch nader tot elkaar.
Intussen bestookt haar ex haar met e-mails, die steeds dreigender worden. Hij zal haar vinden, ze is van hem…


De lezer wordt slechts langzaam ingelicht. We lezen hoe Kate op de kliffen loopt en zelfs denkt over springen. Ze wordt door de dorpelingen met extra aandacht bekeken omdat er iets met haar gezicht aan de hand is, maar het duurt een hele tijd voor we het hele verhaal kennen. En intussen wordt de spanning opgevoerd. Tot het moment komt dat ze naar andere woonruimte moet gaan uitkijken, en ze besluit niet meer op dit eiland te blijven.
Mocht je in het begin van het boek je twijfels hebben of je een heuse thriller zat te lezen, als je eenmaal over de helft bent, is die twijfel helemaal weg, en kun je niet stoppen met lezen. Want waar hangt Richard intussen uit?  In deze moderne tijd met mobile telefoons en e-mail, kan iemand immers overal zijn, kilometers ver, of direct om de hoek van de straat. En we krijgen het verhaal alleen uit het perspectief van Kate te lezen, moeten net als zij afwachten wat de toekomst zal brengen!

 

ISBN  9789032512217  Paperback | De Kern | 364 pagina’s |september 2010
Vertaald door Els Franci-Ekeler

Marjo, 21 oktober 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven