Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Mary Kubica

De onbekende vrouwDe onbekende vrouw
Mary Kubica

Sadie verhuist met man en zoons van 7 en 14 jaar naar Maine. Het is een groot maar oud huis, dat aan Will is nagelaten door zijn zus, die onlangs een eind heeft gemaakt aan haar leven. Ze had een ziekte die haar leven ondraaglijk maakte, zo erg zelfs dat ze zich er blijkbaar niet zo druk over maakte dat haar dochter alleen achter zou blijven.


Imogen is zestien, en valt nu onder voogdij van Will en Sadie, iets wat haar duidelijk niet bevalt. Ze is een puber, ze laat zich niets zeggen, gaat volledig haar eigen gang. Niet makkelijk voor Sadie, die diep in haar hart liever in Chicago gebleven, waar ze arts was op de spoedeisende hulp. Er is daar echter van alles voorgevallen – we zullen in de loop van het verhaal ontdekken wat allemaal - waardoor een nieuwe start nodig was. Ook werd Otto, de oudste, gepest, en is een andere school, een andere omgeving beter.


Sadie komt aan werk in een huisartsenpraktijk en Will werkt twee dagen als universitair docent. Al snel ontdekken ze dat het daar op dat eiland in Maine bepaald niet saai is, al zijn de gebeurtenissen niet echt prettig: nogal snel nadat ze in het huis getrokken zijn wordt er een moord gepleegd. Morgan was hun buurvrouw.
Het voorval schokt Sadie zodanig dat ze wil weten wat er gebeurd is. Ze heeft niet veel vertrouwen in de politite en gaat zelf op onderzoek uit. Dat moet je natuurlijk nooit doen!

Het leidt tot gevaarlijke situaties, en er gebeuren vreemde dingen. Ze wordt geplaagd door akelige dromen. En waarom wil Tate dat spelletje spelen dat Sadie niet kent, terwijl Tate bij hoog en laag volhoudt dat ze het al met hem gespeeld heeft? Als ze naar de kapper gaat, schrikt ze als die haar haar kortwiekt. Maar de kapper beweert dat ze dat gevraagd heeft. En die buurman die de politie vertelt dat hij Sadie heeft zien ruziemaken met een vrouw die later dood werd gevonden? Dat kan helemaal niet, ze was toen aan het werk!
En Otto, die doet ook vreemd…


In een andere verhaallijn is Camille de verteller. Zij was de vriendin van Sadie, en had haar oog laten vallen op Will. De vriendschap was over toen Sadie degene was die met Will trouwde, maar Camille heeft hem nooit losgelaten. Ook nu zij verhuisd zijn niet.
En dan is er Muis, een zesjarig meisje, dat af en toe in het verhaal inbreekt. Wie is zij? Waarom heeft zij een rol?


Het verhaal wordt steeds raadselachtiger, je bent als lezer niet van plan het boek weg te leggen voor je weet hoe het allemaal zit. Kubica laat een storm opsteken waardoor het eiland geïsoleerd raakt. Dat maakt het verhaal nog enger. Er heerst een sfeer als bij een gothic thriller, en dat is af en toe heel akelig. Zelfs als er antwoorden komen blijft die sfeer hangen, net als de spanning. In een heerlijk vlotte stijl voert Mary Kubica ons naar een verrassende ontknoping. Je wil opnieuw van voren af aan gaan lezen: had je dit aan kunnen zien komen?


Mary Kubica woont met man en twee kinderen in Chicago, en heeft al meer boeken op haar naam staan, die in meer dan dertig talen verschenen zijn.


ISBN 9789402704921 | Paperback | 352 pagina’s | Uitgeverij HarperCollins | mei 2020
Vertaald uit het Engels door Karin Schuitemaker

© Marjo, 7 juli 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven