Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Mijke Pol


altPanty
Mijke Pol


Hoofdredacteur Pieter de Wilde van RTV Noord-Holland wordt vermist. Hij was met vijf collega’s een weekendje aan de kust. Nieuwjaar en zijn jubileum vieren in één klap.  Al is de sfeer niet zo prettig, het is immers dezelfde de Wilde die na Nieuwjaar gaat aankondigen wie zijn baan gaat verliezen. Het is crisis en ook bij RTV N-H moet bezuinigd worden. Voor de jaarwisseling zijn daarvoor functioneringsgesprekken gevoerd met de medewerkers.
Toch: nu willen ze even een leuk weekend samen. Tenminste?


In de loop van het verhaal blijkt er veel mis op de redactie: allemaal, hebben ze een reden om Pieter te haten, en daarnaast hebben ze in hun persoonlijke leven allerlei problemen.
De directeur, Nico, heeft ontdekt dat zijn vrouw vreemd gaat. Leon, productiemedewerker is homo, en verslaafd aan coke; Els, redactrice, is bezorgd om Ria, een medewerkster die pas door Pieter ontslagen is, en nu ziek thuis zit; Nathalie is zwanger en wil dat niet zijn, want als Pieter dat te weten komt dan is ze haar baan vast kwijt; en Lieve, de stagiaire, vindt de zogenaamde ‘gebruikelijke gang van zaken’ op de redactie heel vervelend en denkt er hard over om maar te stoppen met haar opleiding. Dit zijn allemaal dingen die broeien, in de weken voorafgaand al op de redactie, met een hoogtepunt tijdens dat weekendje in een afgelegen huis. Pieter de Wilde blijkt een vreselijke man te zijn, die denkt dat alles geoorloofd is om zijn zin te krijgen. En ja, die panty, daar heeft hij wat mee.


Alle personages komen aan het woord en vertellen over hun ervaringen met Pieter, die zelf ook mag vertellen. Summier krijgen we ook een persoonlijke achtergrond mee, waarbij het de vraag is of die iets toevoegen. Dat Leon bijvoorbeeld geen ouders meer heeft, maar dol is op zijn zus, die geen haar gekrenkt mag worden? Leuk om te weten, maar zonder verdere uitwerking heeft het weinig betekenis.
We lezen e-mails, privé en zakelijk, en de verslagen over de functioneringsgesprekken, en we begrijpen heel goed wat de eigenaar van het huis aan de kust gevonden heeft. Het boek begint daar namelijk mee.
Maar: Wie heeft het op zijn geweten? Daar hebben we hoogstens vermoedens over. Het is geen superspannende thriller, maar een makkelijk verhaal dat vooral gaat over een heel akelig sfeertje op de werkvloer: haat en nijd, chantage en bedrog. Daar bij RTV Noord-Holland wil je niet werken...


ISBN  9789044530926   | paperback |284 pagina's | Uitgeverij de Geus | oktober 2013

© Marjo, 16 januari  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven