Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

In mijn dromenIn mijn dromen
Simone van der Vlugt

Rosalie is getrouwd met Jeroen, die in bijna alles haar tegengestelde is. Hij is een doener, zakelijk, en gesteld op orde en, waar Rosalie eigenlijk een hekel heeft, aan de kille strakke inrichting van hun huis. Zij houdt van warme kleuren, van gezelligheid. Maar ze is makkelijk en heeft hem zijn gang laten gaan. Jeroen gelooft alleen maar in feiten, terwijl Rosalie open staat voor dingen die anders zijn. Ze heeft zelf ook voorspellende dromen, maar praat er niet echt over, het wordt toch maar naar de prullenbak verwezen.

Omdat Jeroen een periode heel veel gewerkt heeft en geen tijd had voor haar hebben ze besloten een vakantietje te boeken in Marrakech. Op de dag voor ze terug vliegen heeft Rosalie een droom, zo’n speciale droom, waarvan ze weet dat het wel eens uit kan komen. In die droom crasht het vliegtuig.
Ze probeert Jeroen zo ver te krijgen dat hij - net als zij zeker zal doen - de vlucht omboekt. Maar hij wil er niet van weten.
Hij heeft afspraken, hij gaat naar huis. Maar komt daar nooit meer, want Rosalies droom komt inderdaad uit. Zij vliegt een dag later naar huis.
Vreemd genoeg wordt er niet gerept over een bom, en die heeft ze dus wel gezien. Ze besluit naar de politie te stappen. Natuurlijk gelooft niemand haar. Maar als er opnieuw een droom komt, over een nieuwe aanslag, gebeuren er dingen die haar leven op zijn kop zetten.

Het verhaal van Rosalie wordt regelmatig onderbroken door het verhaal van aan jonge Marokkaan, die het moeilijk heeft in Nederland, ook al is hij volledig ingeburgerd. De aanslag in New York verandert ook het klimaat in Nederland, Marokkanen zijn uitschot. Punt. Hij raakt betrokken bij een radicale beweging.
Wat het verband is tussen deze twee jonge mensen, dat weten we niet. Tot het bijna te laat is.

Aan de ene kant een serieuze thriller die de problematiek rondom Marokkanen goed belicht en aan de andere kant speels is door het paranomale tintje.
Deze twee elementen zijn goed in evenwicht, ook al vind ik de wending aan het einde minder geslaagd.


ISBN 9789041416841 |paperback |267 pagina's |Uitgeverij Ambo Anthos| juni 2011

© Marjo, 16 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven