Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Rudy Morren

ZesZes
Rudy Morren

Bijna veertig jaar geleden was er een zomerkamp aan de oever van een rivier. Een man brengt zijn veertienjarige zoon er heen, tegen diens wil, maar de jongen heeft niets te zeggen. Iets zeggen doet hij ook niet als zijn vader een hond aanrijdt.
Hij zwijgt als er na aankomst in het kamp dingen gebeuren die niet hadden mogen gebeuren.
Hij zwijgt jarenlang. Net als de andere betrokkenen, een groep van vijf vrienden.
Wat is er de oorzaak van dat het zwijgen doorbroken wordt? Na zoveel jaar?


Alles begint met Ed De Keyser, die een succesvol tv-presentator is. Of was. Het gaat hem niet zo best meer af. Teveel drank en drugs? Teveel dames die hij te achteloos behandelde?
De rechercheurs die zijn dood onderzoeken zijn het er snel over eens: Ed heeft de hand aan zichzelf geslagen.
Maar dan volgen er meer verdachte overlijdens, en Tessa, de ene helft van het rechercheursduo, begint te twijfelen. Haar maat, Sander, wil niet mee in haar redeneringen. Hij lijkt trouwens met heel andere zaken bezig, hetgeen Tessa ergert.
Maar als er anderen uit hun groepje sterven, worden de overblijvers bang: zijn zij het volgende doelwit? Wie is na al die jaren wraak aan het nemen?


Er is sprake van actuele thematiek: vriendjespolitiek rondom een groot project, gesjoemel en gekonkel. Er is de dreiging van hoog water, zoals dat al die jaren geleden ook gaande was.
Er is een eenzame agent die na zijn pensioen veel te veel tijd heeft.


Het verhaal zit heel goed in elkaar, je hebt echt geen idee wat er nu allemaal gaande is. Steengoede psychologische thriller, geschreven in een filmische stijl (in een verhaal als dit niet altijd prettig) met een snelle opeenvolging van scenes en herhaaldelijk terugblikken naar die ene gebeurtenis in het verleden.


Na zijn vorige boek Het Incident was het afwachten: kan Rudy Morren deze machtige thriller evenaren, of misschien overtreffen?
Dat kan hij. En dat doet hij.


Rudy Morren (Aarschot, 1963) is een Vlaams acteur en scenarist. In 2019 bracht hij als auteur een boek uit getiteld Wild vlees. In 2020 volgde een tweede boek, Sneeuwspoor, waarvoor hij de Hercule Poirotprijs won.

ISBN 9789464104035 | Paperback | 272 pagina's | Uitgeverij Horizon | november 2023

© Marjo, 7 februari 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Het incidentHet incident
Rudy Morren


De achttienjarige Laura is in een opwelling teruggekeerd naar haar ouderlijk huis. Maar ze heeft haar ouders niet gebeld.
Ze heeft namelijk ruzie gehad met haar vriendje, en is zomaar in de trein gestapt. Ze is moe en sjouwt grote reistassen mee. Als ze het station uitkomt regent het pijpenstelen. Ze wil alleen nog maar naar huis, maar de tram die ze zou moeten nemen zit propvol. Ze belt haar moeder. En die neemt haar telefoon niet op. Haar vader dan? Maar die zit in Ludwigshaven, vertelt hij, dus kan hij haar niet ophalen.
Er is nog iemand: broer Quinten. Ze hoort het al snel: die is druk met zijn vrienden en van plan op stap te gaan.
Laura baalt vreselijk, maar wat kan ze doen?
Tenslotte neemt ze een huurfiets op het station. Dan zich maar nat laten regenen, ze heeft er schoon genoeg van…


Het verhaal gaat verder twee jaar na deze avond. Het is duidelijk dat die ene avond verstrekkende gevolgen heeft gehad. Maar wat er gebeurd is weet je niet.
Zo heb je ook geen idee wat die zwerver in het verhaal doet. Steeds weer duikt hij op. Nu eens ziet Karen, de moeder, hem, dan weer struikelt Maarten, de vader over hem.
Het huwelijk van Karen en Maarten gaat bergafwaarts en lijkt niet meer te redden. Karen lijkt psychisch niet meer in orde, er is sprake van medicijngebruik en therapie.
Af en toe zijn er flashbacks waardoor je er langzaam achter komt wat er in de tussentijd gebeurd is.


Mocht je als doorgewinterde thrillerlezer deken dat je alles wel eens voorbij hebt zien komen, dan staat je een verrassing te wachten! Rudy Morren schotelt ons een verhaal voor zoals je nog niet eerder las. Zelfs al heb je op een gegeven moment wel door wat er aan de hand is, je hebt dan geen idee wat de gevolgen gaan zijn.
Een psychologische thriller waardoor je op het puntje van je stoel zit. Zoals dat hoort in een thriller gaat het eerst van kwaad tot erger, maar ook als je denkt dat het niet gekker kan, Blijkt Morren te vinden van wel. Zonder ongeloofwaardig te worden gaat het verhaal verder.


Er was dus een incident, en de gezinsleden zijn niet in staat om met de gevolgen om te gaan.
Het gezin valt uit elkaar, de desintegratie lijkt compleet. Maar waarom?


Rudy Morren (Aarschot, 30 juli 1963) is een Vlaams schrijver, scenarist en voormalig acteur. Vanaf midden jaren 2000 ging Morren zijn acteercarrière combineren met scenarioschrijven. In 2019 bracht hij als auteur een boek uit getiteld Wild vlees. In 2020 volgde een tweede boek, Sneeuwspoor, waarvoor hij de Hercule Poirotprijs won.


ISBN 9789464102598 | Paperback| 288 pagina's | Uitgeverij Horizon | september 2022

© Marjo, 26 november 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven