Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

C.L. Miller

Een moordgids voor antiekverzamelaarsEen moordgids voor antiekverzamelaars
C.L. Miller


Freya Lockwood heeft het even zwaar: ze is dan niet rouwig om het feit dat haar man James nu haar ex-man is, maar een gevolg van de scheiding is dat haar geliefde huis in Londen verkocht moet worden. Dat wil ze helemaal niet!
Als haar tante Carole belt stort ze haar hart uit. Carole heeft wel een voorlopige oplossing al gaat dat samen met akelig nieuws. Arthur Crockleford, antiquair, en de beste vriend van Carole is overleden. Onder verdachte omstandigheden ook nog. De notaris verzoekt zowel Carole als Freya bij hem langs te komen.


Nu heeft Freya al twintig jaar geen contact meer gehad met Arthur, die ook haar mentor was, en hier heeft ze dan ook eigenlijk geen zin in. Maar ze kan haar tante er niet mee opzadelen en in Londen wordt ze toch belaagd door de makelaar.
Dus ze vertrekt naar het dorp
in South Suffolk, om daar tot de ontdekking te komen dat haar leven opnieuw volledig gaat veranderen. Het begint met een brief van Arthur:


‘Freya , ik weet hoe zwaar het allemaal voor je geweest is. Het spijt me ontzettend en ik heb een manier gevonden om de carrière waar je voor in de wieg gelegd bent weer op te pakken.’


In dezelfde brief staat dat hij niet expliciet kan uitleggen hoe en wat. Hij is verraden, en ook voor Carole en Freya zal het gevaarlijk zijn om te doen wat hij vraagt. Maar hij belooft dat ze haar leven daarmee weer op de rails zal krijgen.


Arthur heeft aanwijzingen achtergelaten die alleen Freya begrijpt, en al die raadselachtigheid intrigeert haar: ze volgt de aanwijzingen.
Ze begeeft zich in een wespennest, waarbij ook de gebeurtenissen van twintig jaar eerder uitgelegd worden.


Het verhaal wordt in een prettige stijl door verschillende personages verteld, waardoor je de zaak van meerdere kanten kunt meebeleven. Daarbij geven die personen zich natuurlijk niet helemaal bloot, dus de spanning blijft er tot het eind in zitten.
Freya ontwikkelt zich als een miss Marple. Die sfeer heeft het boek namelijk: een wat oudere vrouw - Freya loopt tegen de vijftig - een moordzaak met vele intriges, wel wat geweld, maar niet overdadig. En de locatie is ook het Engelse platteland en een landhuis.


C. L. Miller groeide op in een wereld vol antiek, vandaar dat haar boek, haar debuut, in die wereld speelt.
En leuk: er is al een tweede boek over Carole en Freya!


ISBN 9789044366884 | paperback | 336 pagina's | Uitgeverij House of the Books | april 2024
Vertaald door Nathaly Schrijnder

© Marjo, 11 juni 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven