Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Sarah Pinborough

Wat jij niet zietWat jij niet ziet
Sarah Pinborough


Wanneer ze ziet wie haar nieuwe baas is, schrikt ze enorm. De arts die samen met zijn vrouw een rondleiding door de kliniek krijgt, is de onbekende met wie ze tijdens het uitgaan innig gezoend heeft. Van schrik duikt ze het toilet in, waar ze blijft tot het gevaar geweken is. Louise weet echter maar al te goed dat haar vlucht geen blijvend resultaat zal hebben. Zodra de nieuwe arts zich gesetteld heeft, zal hij aan zijn nieuwe secretaresse voorgesteld worden.


David, de nieuwe arts, weet zich geen raad wanneer hij zijn nieuwe secretaresse ziet. De schaamte druipt van zijn gezicht. Dat Louise net een foto van zijn beeldschone vrouw Adele in haar hand heeft wanneer hij zijn kantoor eerder dan verwacht binnenloopt, maakt de situatie alleen maar pijnlijker. Louise probeert hem gerust te stellen en negeert de aantrekkingskracht die nog altijd van hem uitgaat. Verder dan een zoen is het niet gegaan en ze hoeven er nooit meer over te praten. David is opgelucht en al snel staat de spanning om in een vriendschappelijke sfeer.


Nu Louise weet dat David getrouwd is, is hij verboden terrein voor haar. Ze is zelf door haar ex Ian, de vader van haar zoontje Adam, voor een ander verlaten. Nooit zal Louise een andere vrouw aandoen wat ze zelf heeft moeten doorstaan. Ze negeert de gevoelens die David in haar losmaakt zo goed ze kan. Ze heeft bovendien wel wat anders aan haar hoofd. Ian en zijn nieuwe vriendin Lisa willen Adam meenemen naar Frankrijk. Een maand lang willen ze haar van haar kind scheiden. Een maand waarin Lisa, die tot overmaat van ramp zwanger is, ongetwijfeld zal proberen haar plek in te nemen. Louise weigert maar het teleurgestelde gezicht van Adam breekt haar hart. Hij mag gaan, ook al kan ze hem nog geen dag missen.


De volgende ochtend is Louise nog altijd ontdaan. Slordig gekleed brengt ze Adam naar school, waarna ze zich zo snel mogelijk uit de voeten maakt. Louise wil beslist niet met de andere moeders over de naderende zomervakantie praten. Hoewel Adams blije gezichtje haar verdriet enigszins verzachtte, ziet ze nog altijd als een blok tegen het afscheid op. Terwijl Louise haar blik verbeten op de grond gericht houdt, knalt ze tegen iemand op. Het is Adele, Davids bloedmooie vrouw. Ze blijkt niet alleen bijzonder knap maar ook heel aardig te zijn. Voor Louise de kans krijgt te weigeren, heeft Adele haar al op een kopje koffie in een naburige koffiehuisje getrakteerd.


De toevallige ontmoeting met Adele groeit uit tot een vriendschap. Louise weet dat ze David over het contact met Adele moet vertellen, maar ze heeft Adele moeten beloven dat niet te doen. Volgens haar wil David werk en privé strikt gescheiden houden. Louise begrijpt het niet helemaal maar houdt haar mond. Het duurt niet lang voor het helemaal uit de hand loopt. Geheel tegen haar principes in geeft Louise aan haar gevoelens voor David toe. Ze heeft een stiekeme relatie met haar baas en een geheime vriendschap met zijn vrouw. Louise heeft zichzelf in een bijzonder benarde positie gemanoeuvreerd.


In het ijzingwekkend spannende Wat jij niet ziet weet Louise niet dat ze onderdeel van Adeles plan uitmaakt. De lezer weet dat wel maar wat het plan precies is, blijft vooralsnog een raadsel. Louise en ook David vormen Adeles speelballen. Ze weet dat Louise en David elkaar zien, iets wat haar met zowel blijdschap als jaloezie vervult. Louise maakt zich op haar buurt zorgen om haar nieuwe vriendin. Hoewel ze mooi en rijk is, gaat er iets kwetsbaars van haar uit. Soms lijkt het zelfs of ze bang voor David is. Het valt Louise op dat David zijn vrouw wel erg vaak belt en zelfs recepten voor haar uitschrijft. Is haar minnaar eigenlijk wel zo leuk als ze denkt?


Wat jij niet ziet is een verrukkelijk mysterieuze thriller. Werkelijk niets is wat het lijkt. Steeds als je als lezer denkt te weten wat er gaande is, maakt een nieuwe verhaalwending korte metten met deze vermoedens. Dit uitstekende geconstrueerde verhaal leest dan ook als een trein. Wie bespeelt wie en met welk beoogt einddoel? Pas op het allerlaatst wordt duidelijk hoe het zit. In Wat jij niet ziet speelt schrijfster Sarah Pinborough een intrigerend spel met de werkelijkheid. Het resultaat is een thriller met een zowel verrassende als verbluffende ontknoping. Deze uitstekend geschreven thriller is ronduit fascinerend!


ISBN 9789044350579 | paperback | 398 pagina's | The House of Books | juni 2017
Vertaald door Nathaly Schrijnder

© Annemarie, 29 juni 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven