Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Liz Brouwer

Een beestachtig verbond
Suze van Baarle: Deel 1
Liz Brouwer


Het boek begint met een cursief geschreven hoofdstuk waarin de dader aan het woord lijkt te zijn.


Suze van Baarle, rechercheur en teamleider van de politie in Amsterdam wordt geconfronteerd met een gruwelijke moord in het Entrepotdok. Ze tobt met haar darmen en ook zijn er wat problemen in haar huwelijk. Haar man werkt vaak tot laat door en de au pair, die voor de kinderen zorgt heeft ook wel eens recht op een vrije avond. Daarom schakelt ze op een gegeven moment haar zusje in, hoewel haar man daar eigenlijk geen fan van is. Vreemd genoeg lijkt dit nu wel vrij goed te gaan, hetgeen ze ook wat verontrustend vindt.


In de cursieve geschreven hoofdstukken leren we de mogelijke dader kennen en ontdekken we misschien ook iets over het motief. Langzaam krijgt de lezer door deze hoofdstukken ook een idee wie de dader zou kunnen zijn.


Er lijkt een overeenkomst te zijn met een onopgeloste moord uit het verleden, maar wat het verband is, is niet helemaal duidelijk. Verhalen lijken een grote rol te spelen. Zo maakt het slachtoffer van de moord in het Entrepotdok deel uit van een groep mannen die zich de broeders van Oz noemen. Ook het verhaal van Reinaert de Vos lijkt een rol te spelen.


Delen van het boek spelen zich ook af in een verzorgingshuis, waar het slachtoffer wel eens kwam. Er lijken zich dingen af te spelen die niet helemaal kloppen. Een teamleider hier maakt ook deel uit van de broeders van Oz. Voorts lijkt ook een gruwelijke gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog nog een rol te spelen en er is ook nog een schooltuintjescomplex, waar het slachtoffer iets deed.
Al met al is het een spannend boek geworden, waar ik niet te veel van weg wil geven.


ISBN 978 90 813482 6 3 | Paperback | 318 pagina’s | H&G Uitgevers | november 2013

© Renate 20 maart 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven