Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Bella Mackie

Hoe vermoord ik mijn familieHoe vermoord ik mijn familie?
Bella Mackie


De achtentwintigjarige Grace zit in de gevangenis waar ze haar levensverhaal opschrijft.  
Dat ze zich nu in een cel bevindt, vindt ze vreselijk, en dat komt niet doordat ze zondenvrij is. Nee, ze geeft onmiddellijk toe dat ze zes moorden gepleegd heeft!
Maar het is niet vanwege die moorden dat ze opgepakt is, en daar baalt ze eigenlijk wel van. Dat zou nog terecht geweest zijn!
Maar nee: ze schuiven haar een moord in de schoenen die ze helemaal niet gepleegd heeft! En die ook niet op haar programma stond.
Want een programma had ze, er was een lijst. Over wie ze om het leven gebracht heeft, op welke manier en waarom zal ze ons alles vertellen. Ze heeft tijd genoeg immers.


Grace is de dochter van Marie Bernard, een Française die in Londen woonde waar ze een onbezorgd leventje leidde vol feesten en castings voor modellenwerk. Tot ze ongepland zwanger werd. Haar leven stortte als een kaartenhuis in elkaar: de vader was niet bereid om een rol te spelen in het leven van Marie en Grace, hij had al een gezin. Zo beleefde Grace een vaderloze jeugd, maar ze wilde weten waar hij dan wel was. En wie hij was. En waarom hij er niet was.
Marie vertelde veel, maar niet alles.


Grace ontdekt als haar moeder komt te overlijden dat haar vader Simon Artemis is, een van de rijkste mannen ter wereld.
Ze zweert wraak: omdat hij niets van haar wilde weten. Omdat hij haar niet het leven gunde dat zijn wettige dochter wel kreeg. Omdat zelfs toen haar moeder op sterven lag hij niet reageerde op haar smeekbeden.
Zo ontstaat het plan om zijn familie te vermoorden.

 

Grace heeft een cynische kijk op het leven - dat kun je haar niet kwalijk nemen natuurlijk – maar dat maakt dat het een feest is om haar verhalen te lezen. Ze is slim, heeft geduld op de juiste momenten, en natuurlijk heeft ze het geluk aan haar zijde. Heel lang tenminste. Ze zit nu immers wel in die cel!
Dat het haar vrij gemakkelijk afgaat om die perfecte moorden te plegen, zou het verhaal saai kunnen maken, de spanning zit alleen in de manier waarop ze haar slachtoffers benadert. Maar het verveelt geen moment wat voor een deel ook komt door haar rake typeringen van de mensen die ze tegenkomt. Waarbij ze zichzelf niet spaart.


‘Ze had me niet gezien. Mensen als Janine hebben geen normaal gezichtsveld. Ze hebben een blinde vlek voor mensen die ze niet relevant vinden. Ik misgun het ze niet, het is een talent waar ik bewondering voor heb. Waarom zou je tijd verspillen aan mensen die je niets te bieden hebben?’

‘Ik kan me geen ergere dag voor een aanzoek voorstellen dan Kerstmis met het hele gezin. Sophie was hysterisch van blijdschap. Zelfs John zat te stralen tijdens de feestelijke lunch, maar misschien had dat meer te maken met het feit dat hij om elf uur al aan de Buck’s Fizz had gezeten.’


Behalve een heerlijke manier van beschrijven heeft Bella Mackie nog meer pijlen op haar boog. Een duveltje uit een doosje zeg maar! Wil je een spannende actiethriller dan is dit boek ondanks de veelbelovende titel niets voor jou. Wil je een origineel, grappig en ontzettend vermakelijk verhaal, lees dit boek en je zal geen moment spijt hebben!

Bella Mackie (1983) is een freelancejournalist voor o.a. The Guardian, Vice, Vogue en GQ. Hoe vermoord ik mijn familie? is haar fictiedebuut.

 

ISBN 9789044366587 | Paperback| 384 pagina's | Uitgeverij de House of Books | juni 2023
Vertaald door Harmien Robroch

© Marjo, 10 augustus 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven