Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Jesse Kellerman


Verblind
Jesse Kellerman


Jonah Stem is een jonge arts in opleiding. Als hij, na een lange dag werken, heel vroeg in de ochtend naar huis wandelt hoort hij een vrouw om hulp roepen. Als hij een steeg inloopt ziet hij een vrouw, met steekwonden, op handen en voeten wegkruipen van haar belager. Zonder nadenken schiet Jonah haar te hulp.
Jonah heeft daarbij haar belager gedood en wordt in de media als een held omschreven. Maar zou hij ook zo gereageerd hebben als de vrouw niet zo mooi was?
Kort daarna krijgt hij een relatie met de Eve, de vrouw die hij gered heeft. Zijn geluk kan niet op tot hij een vreemd kantje van Eve leert kennen.


Wat opvalt is de cover van het boek. Je ziet de titel “verblind” als reliëf op het boek. Als je beter kijkt zie je dat het een soort van “genaaid” litteken is.
Het eerste deel gaat vooral over de opleiding van Jonah en zijn stage die hij loopt in het ziekenhuis. Dat is redelijk saaie materie. Pas als hij een tijdje een relatie heeft met Eve begint het boek spannend te worden. Je voelt ergens aan dat het niet allemaal is wat het lijkt.


Ik heb heel lang bezig geweest met wat ik nu eigenlijk van het boek vond. Ik vind het moeilijk om een mening te vormen om dat dit boek zo’n hoog “fatal attracion-gehalte” heeft.
Sommige dingen die beschreven worden waren zo “ver van mijn bed” dat het ongeloofwaardig overkwam. Ik kan me niet voorstellen dat mensen zo ver gaan in hun obsessie dat ze zichzelf en anderen verminken.
Ik denk dat ik daarvoor te nuchter /te realistisch ben.


ISBN 9789022548134 | Paperback| 367pagina's| Uitgeverij Mynx | juli 2007

© Inge, 24 november 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven