Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Charlie Gallagher

De stille vriendDe stille vriend
Charlie Gallagher


Als Danny Evans weer eens de avond doorbrengt in een bar, wordt hij aangesproken door een onbekende. Aanvankelijk doet hij alsof hij een fan is van Danny, die een plaatselijke beroemdheid is.
Maar dan zegt hij:

‘Ik weet wie jij bent.’
’Ja, dat zei je net al’.
‘Ik bedoel niet Danny Evans, de verlopen voetballer. Ik bedoel: ik weet wie je echt bent.’
‘Wat is dit?’ Danny keek om zich heen in de verwachting dat er nog een belager uit de schaduw zou stappen. Dit gesprek voelde ineens heel anders aan dan zojuist.
‘Ik weet waarom je tegenwoordig in een hotel woont, en je je elke nacht een stuk in je kraag drinkt. Ik weet dat je bij je vrouw weg moest, je gezin. Ik weet wat er is gebeurd, Danny. Ik weet het van Callie.’


Danny is inderdaad uit huis gezet door Sharon, omdat hij niet om kon gaan met de zelfmoordpoging van hun dochter. De zestienjarige Callie ligt in coma, en de artsen zijn niet echt positief.


De man stelt zich voor als privédetective en vertelt dat hij weet wat er gebeurd is, wat het meisje bezielde. Callie is een van de slachtoffers van een pedofiel, die jonge meisjes chanteerde en hen onthullende foto’s liet maken. Callie kon de schande niet aan.
Maar wat beoogt die detective die Danny er toe weet te brengen dat hij een nogal onbezonnen beslissing neemt? En eenmaal in het net van de detective verstrikt, kan hij er niet meer uit. De detective blijkt een manipulator die nog meer pijlen op zijn boog heeft. Richards  vrouw is doodgereden en de dader is doorgereden. Hij wil maar al te graag wraak nemen.

Intussen wordt rechercheur Joel Norris betrokken bij een moordzaak. Er is een lijk aangespoeld. Maar voordat hij zich echt op de zaak geworpen heeft is er een tweede slachtoffer, een vrouw is doodgeschoten. Vanaf dat moment wordt Brigadier Lucy Rose zijn compagnon. Het zijn geen van twee recht toe recht aan zaken, er iets iets vreemds gaande. Zijn Norris en Rose in staat deze delicten op te lossen?

Natuurlijk zijn er persoonlijke zaken die een rol spelen. Norris is nog maar net hersteld van een burn-out. Zijn vrouw maakt zich zorgen. Rose is persoonlijk betrokken bij de tweede moord, het slachtoffer was een vriendin.
Op het politiebureau spelen ook dingen die niet altijd in zijn voordeel zijn. Hij moet zich bewijzen. 
En dan is er natuurlijk die manipulator. Wie is hij? Wat is hij van plan, maar vooral: waarom? Is hij ook degene die de meisjes misbruikte?


Als lezer puzzel je mee: wat is er allemaal gaande? Het is een intrigerende puzzel, spannend ook.
Fijne thriller, die best smaakt naar meer.


Charlie Gallagher heeft jarenlang als politieman gewerkt in diverse functies waaronder rechercheur Zware Criminaliteit. Hij schreef al vele thrillers:
Zes boeken in de Maddie Ives Serie, zeven boeken in de George Elms Serie en nog op zichzelf staande boeken. Wie De Stille Vriend kan waarderen, kan vooruit. Bovendien is het boek het eerste deel in een nieuwe serie!


ISBN 9789402708325 | Paperback | 364 pagina's | Uitgeverij Harper Collins | juli 2021
Vertaald uit het Engels door Anna Livestro

© Marjo, 25 oktober 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven