Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Martijn Kregting

De tijdweverDe tijdwever
1. Als werelden botsen
Martijn Kregting

 

Victoria is een tijdwever. Ze moet zelf nog ontdekken wat dat is, en waarom ze dat is. Maar dat ze door de tijd kan reizen dat heeft ze al ontdekt. We maken haar op verschillende leeftijden mee, omdat ze in het verleden op zoek gaat naar haar betovergrootmoeder, die waarschijnlijk hetzelfde talent had.


Er is sprake van twee werelden, Aarde en Ares, met bewoners die nogal van elkaar verschillen, qua uiterlijk en/of talenten. In Ares wonen Anderlingen, die kunnen veranderen van gedaante. Ze kunnen zich veranderen in weerwolven, of weerlynxen. Ze zijn wel mensachtig, kunnen sjamanen en cyclopen zijn.
Lang geleden heeft er een vermenging plaatsgevonden, die niet zonder gevolgen bleef: er is een vete, zelfs een (koude) oorlog, gaande tussen verschillende partijen. En die kampen zijn ook nog eens verdeeld in gematigden en fanatiekelingen. Er is dan ook van sprake van achtervolgingen, en er gebeuren wonderlijke dingen.

 

Victoria is als tijdwever begiftigd met de gave om iets te doen aan de strijd, maar juist daarom wordt zij gezocht. Er wordt op haar gejaagd.
Diverse partijen willen haar, liefst levend, maar dood is ook prima, in handen krijgen. Dat is nogal wat als je je er niet van bewust bent dat je een gave hebt!

 

Ook weet zij niets van de twee werelden en de wezens die deze werelden bevolken. Ze wil er meer van weten, en gaat op zoek.
Gelukkig heeft ze ook mensen en andere wezens die haar helpen, nu haar bestaan aan alle kanten wordt bedreigd.

 

Als je wel gecharmeerd bent van het idee om te kunnen tijdreizen, en van gedaante te veranderen, ga dan het avontuur aan met Victoria, en probeer het allemaal - inclusief de fouten -over je heen te laten komen. Veel uitleg is er niet!  Je krijgt die pas - en dan nog  - summier als je al een heel eind gevorderd bent. Wil je dan alles precies volgen, dan ben je helemaal daas geworden van al die verschillende namen en van hetgeen ieder wil en niet wil.
Dus: veel actie, veel fantasy maar ook een detective-element.
Het verhaal speelt zich af in Venray en omgeving. En in Ares dus.


Helaas: als je er moeite voor moet doen om alles te volgen dan beginnen de spel- en drukfouten meer op te vallen. En dat is jammer, want op zich is het verhaal boeiend.
Een wervelend avontuur, duidelijk met veel enthousiasme geschreven.


Aan dit boek blijkt een (debuut)roman vooraf te gaan. Toch wel handig om dat eerst te lezen!
En heb je de smaak te pakken: na dit boek De tijdwever, komt er nog een tweede deel.
Voor wie meer wil weten is er op de site van Martijn Knegting (http://www.martijnkregting.nl) een addendum te downloaden, met karakters en een verklarende woordenlijst.


Martijn Kregting is freelance journalist en tekstschrijver.


ISBN 9789493308176 | Paperback | 320 pagina's | UitgeverijMacc| november 2023

© Marjo, 13 april  2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven