Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Fernande Brugman

Wereld van CahosWereld van Chaos
Fernande Brugman


‘Vier Keturi voor de Balans zullen zich verenigen;
zij zullen samenkomen in het anker van Tijd en Ruimte,
waar een Dryade hen zal opwachten, en de Poort zal openen.’


Isyl is de dochter van een koning, maar haar opvoeding is bepaald niet koninklijk. Ze mag ravotten zoveel ze wil en omdat ze nogal jongensachtig is, schudden veel mensen aan het hof hun hoofd: daar kan niets van terecht komen.
Als ze 9 jaar oud is heeft ze een bijzondere ervaring: in het kasteel van haar tante dwaalt ze ondanks een waarschuwing ’s nachts rond en ontdekt een geheime kamer. Daar is een jongen, iets ouder dan zij: Serjed. Er is meteen een klik, ze verheugt zich op een fijne tijd, maar ontdekt tot haar verdriet dat ze die kamer en de jongen niet meer zal zien.
Isyl heeft een onbezorgde jeugd, pas later wordt haar verteld over de profetie waar zij deel van uit maakt. Net als Serjed, die in een andere wereld opgroeit. Net als Alfa, en net als Charlie.


Vier jongelui die beseffen dat zij niet zijn als de anderen, maar nog niet weten dat hen een groots avontuur te wachten staat.
Als zij ieder vanuit hun eigen wereld besluiten hun leven achter zich te laten, komen zij onafhankelijk en onwetend van elkaar bijeen in de Tempel, en ontdekken dat zij dingen gemeen hebben. Een daarvan is een vlek als een lemniscaat, ergens op hun lichaam.
Ze worden welkom geheten door een Dryade, die hen vertelt wat hun opdracht is: de Balans is ernstig verstoord. Er is een strijd gaande tussen Chaos en Orde en Chaos is aan de winnende hand. Binnen twee maanden moet er vier stenen gevonden worden die in een mozaïek horen. Maar er zijn mensen die er van overtuigd zijn dat die stenen niets betekenen: zij willen een dochter van de zevende generatie offeren aan de Dryaden, en zo het evenwicht herstellen.
En een van hen is die dochter...


‘Eén van hen zal sterven.
Indien zij slagen, zal de Tijd een Cirkel blijven,
en de Ruimte één.
Indien zij falen, zal Chaos de Scheur openen,
het oneindige Niets zal alles opslokken.
Dit is het lot van de Keturi, en zo zal het zijn.’


Vier jongelui, met een totaal andere achtergrond, staan voor een haast onmogelijke taak. Alfa is de jongste, een nomade; Charlie komt uit onze tijd, toen er nog geen sprake was van socialmedia, hij is al wat ouder. En Isyl en Serjed, die elkaar al kenden, ach, bloeit daar iets op?


Het is een vlotte fantasyroman, geschreven vanuit het perspectief van Isyl.
Fernande Brugman weet binnen het genre toch nog verrassingen te verzinnen, naast de gebruikelijke draken en magische wezens.


Op de site van de uitgever staat te lezen dat Fernande Brugman aan dit boek begon toen ze zeventien was, en dat het drie jaar later klaar was. Dat belooft wat. Met de fantasie zit het helemaal goed, nu nog wat schaven aan het taalgebruik en de grammatica en er staat ons lezers nog wat te wachten.


Fernande Brugman
( Den Bosch, 1992) studeert in Groningen en heeft vele hobby's. Schrijven is er een van. Dit
laatste doet ze al meer dan tien jaar met veel passie. Wereld van Chaos is haar eerste roman, zonder isbnnummer, maar met website.

ISBN geen| Paperback | 310 pagina's | Uitgeverij Izomen| november 2014

© Marjo, 13 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven