Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Claire Seeber

RadeloosRadeloos
Claire Seeber

 

Jessica en Mickey zijn de trotse ouders van Louis, een wolk van een baby. Maar Jessica is niet zo zeker van zichzelf: houdt Mickey wel van haar? Ze is de zwangerschapskilo's niet allemaal kwijt. En houdt hij wel van Louis? Ze heeft het idee dat Mickey niet altijd met zijn gedachten bij zijn gezinnetje is...
Des te blijer is ze als Mickey met hen beiden op stap gaat naar Tate Gallery. Ze wil genieten van hun uitje. Maar Mickey laat haar even alleen als ze koffie drinken, en ze raakt een beetje van haar stuk als een wildvreemde vrouw haar aanspreekt. Of eigenlijk Louis aanspreekt. Ze wordt er onrustig van.
En als ze even later Mickey die met Louis in de wandelwagen voorop liep niet meer kan vinden, slaat de onrust nog harder toe...
Ze vindt hen niet in het museum, niet buiten, niet thuis, en ze wordt panisch. Waar is haar baby gebleven? Waar is Mickey? Hij neemt zijn telefoon niet op, en ook de hare niet, die in de tas aan de wandelwagen hing.
De politie zegt dat ze zich nog niet ongerust moet maken, maar ze kan niet anders. Haar zus komt als ze belt, en tenslotte komt ook de politie. Wat volgt is een wanhopige zoektocht naar haar baby. Mickey wordt tenslotte gevonden, in elkaar geslagen, en alleen. Hij weet niet wat er gebeurd is, zegt hij.


Een zinderend debuut... het is een vreselijk spannend verhaal, waarin de spanning steeds toeneemt door nieuwe verwikkelingen en steeds andere verdachten, zonder dat het onaannemelijk wordt; nieuwe ontdekkingen over Mickey, met klifhangers bij ieder hoofdstuk, zodat je wel door moet lezen. Nog een beetje romantiek erbij, en een ontknoping, waarbij heel langzaam duidelijk wordt hoe het allemaal in elkaar steekt. Dan nog een verrassend slot, met spanning tot op de laatste zin.
Een prima thrillerdebuut dus!


ISBN: 9789026110634Paperback | 352 Pagina's | Uitgeverij De Fontein, oktober 2007
Oorspronkelijke titel Lullaby, vertaald door Martin Jansen in de Wal

© Marjo, oktober 2007

Reageren? Klik hier!


Recensies

Boven