Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Thomas Enger


DoodsteekDoodsteek
Thomas Enger


Journalist Henning Juul heeft geprobeerd zijn leven op te pakken. Hij heeft geprobeerd de dood van zijn zoontje Jonas een plekje te geven. Het is niet gelukt. Er zijn te veel vragen. Er ontbreken te veel antwoorden. Het schuldgevoel drukt als een loodzware last op zijn schouders. Als hij op tijd wakker was geworden, had Jonas nog geleefd. Als hij zich de woede van een onbekende niet op de hals had gehaald, was zijn zoontje niet door een gruwelijke brand in Hennings appartement omgekomen. Henning kan de noodlottige gebeurtenissen niet loslaten. Hij moet weten wat er gebeurd is. Wie heeft zijn kind vermoord en… waarom?


Hennings onderzoek heeft hem een aantal aanwijzingen opgeleverd. Zo weet hij inmiddels wel zeker dat de crimineel Tore Pulli iets met de brand in het appartement te maken heeft gehad. Tori moet meer geweten hebben. Werkte hij soms met iemand samen of had hij een opdrachtgever? Tori vormt slechts het topje van de ijsberg. Tori zelf kan Henning niet meer informatie verschaffen. Hij is vermoord. Moest hij soms uit de weg geruimd worden om te voorkomen dat hij iemand zou verraden? Henning beseft dat hij op de juiste weg zit. Een weg terug is er niet.


Ook Hennings ex-vrouw Nora denkt nog dagelijks aan Jonas. Ze is zwanger van haar tweede kindje. Henning is niet de vader van de nieuwe baby. Hij en Nora waren al voor de dood van Jonas uit elkaar gegaan. Nora’s nieuwe vriend, Iver Gundersen, is een collega van Henning. Het is een ietwat ongelukkige situatie maar het drietal kan er inmiddels goed mee omgaan. Iver en Henning werken zelfs samen, buiten medeweten van Nora om, aan het onderzoek naar de dood van Jonas. Iver is zelfs mogelijk op iets gestuit. Tijd om het aan Henning te vertellen, heeft hij niet. Iver wordt in zijn eigen huis op brute wijze vermoord. Afgeslacht.


Henning is hevig geschokt en Nora’s leven staat voor de tweede keer stil. Iver moet iets zeer belangrijks hebben ontdekt, maar wat? Henning weet het niet. Hij weet wel dat er inmiddels ook jacht op zijn leven wordt gemaakt. Henning beseft dat hij het er waarschijnlijk niet levend vanaf zal gaan brengen. Ook hij zal zijn onderzoek met de dood gaan bekopen. Er rest hem slechts een race tegen de klok. Zal hij de moordenaar van Jonas vinden voor ook hij zijn laatste adem uitblaast?


Doodsteek is het vijfde en laatste deel van de Henning Juul-reeks. In de proloog van het boek wordt meteen duidelijk dat het niet goed met Henning af gaat lopen. Hij bevindt zich in een bootje, midden op een meer. Aan zijn voeten liggen twee aan elkaar vastgemaakte afvalzakken met daarin een lijk. Ene Redzepi, een huurmoordenaar, gooit het lijk in het water. En dan is Henning aan de beurt. Hij verdwijnt in het koude water terwijl een betonblok hem naar beneden trekt. En dan wordt alles zwart…


Als lezer begrijp je de keuze die Henning heeft gemaakt wel. Het verlangen de waarheid te achterhalen, is groter dan het verlangen in leven te blijven. Leven zonder de waarheid te weten, is voor Henning geen optie. Toch wil hij niet dood. Hij wil enkel dat de schuldigen boeten. Wanneer hij ontdekt dat zijn zus Trine kort voor de brand bij zijn appartement is gezien, gaat Henning de confrontatie met haar aan. Welke informatie houdt Trine voor hem achter? Het kan toch niet zo zijn dat zij iets met de dood van haar neefje te maken heeft?


De boeken in deze serie zijn los te lezen maar toch raad ik aan eerst de voorgaande delen te lezen voor je aan dit laatste deel begint. Er is immers al heel wat gebeurd en het is zonde om aan dit boek te beginnen als je de personages en de situatie nog niet goed kent. Het verhaal is wat zwaarder dan de vorige delen. Het geheim laat zich niet makkelijk prijsgeven. Henning Juul stevent onherroepelijk op de ontknoping en zijn dood af. Als lezer kun je alleen maar vurig op een wonder hopen. Henning Juul mag niet sterven zonder de waarheid te weten.


De spanning in Doodsteek loopt torenhoog op en al snel kon ik het boek niet meer wegleggen. Het moest uit. Ik moest weten hoe het af zou lopen. Helaas is deze spannende en indringende reeks nu voltooid. Ik neem afscheid van Henning Juul en hoop snel een nieuwe reeks van Thomas Enger te mogen verwelkomen. Deze getalenteerde auteur mag uiteraard nog lang niet stoppen met schrijven!


ISBN 9789021401522 | paperback | 297 pagina's | Uitgeverij Q | november 2016
Vertaald door Carla Joustra en Kim Snoeijing

© Annemarie, 2 december 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

FamiliewapenFamiliewapen
Thomas Enger


Op een regenachtige herfstmorgen meldt zich een onverwachte bezoeker voor journaliste Nora Klemetsen. De onrustig ogende man stelt zich voor als Hugo Refsdal. Nora kent hem niet. Ook wanneer Hugo vertelt dat hij de man van Hedda is, gaat er geen belletje rinkelen. Hedda? Pas als Hugo ook haar achternaam vermeldt, beseft Nora om wie het gaat. Hedda Hellberg is een oude studievriendin die ze na haar studie uit het oog is verloren. Nora begrijpt nu wie Hugo is maar wat wil hij van haar?


Twee maanden geleden is Oscar Hellberg, de vader van Hedda, overleden. Hedda was behoorlijk ontdaan door het verlies van haar vader en het gezinsleven leed zwaar onder haar neerslachtige stemming. Ook keek ze nauwelijks naar haar zoontje om. Hugo was opgelucht dat Hedda aankondigde drie weken op reis te gaan. In een Italiaans kuuroord, verstoken van alle dagelijkse verplichtingen, zou ze ongetwijfeld tot rust komen. Na drie weken stond Hugo samen met zijn zoontje Henrik verwachtingsvol op het vliegveld. Zou het reisje Hedda goed hebben gedaan?


Hedda zat niet in het vliegtuig en toen Hugo contact met het kuuroord opnam, bleken ze nog nooit van Hedda gehoord te hebben. Hugo meldde de verdwijning van zijn vrouw bij de politie maar na elf dagen zoeken is Hedda nog altijd niet gevonden. De politie heeft alleen ontdekt dat Hedda op vliegveld Gardermoen in het niets is opgelost. Hedda is nu al meer dan een maand weg. Haar bezorgde echtgenoot hoopt dat Nora, over wie Hedda altijd vol lof sprak, kan helpen. Hedda’s familie wil de zaak buiten de publiciteit houden maar dat kan Hugo niets meer schelen. Hij wil weten wat er met zijn vrouw is gebeurd.


Nora’s ex-man Henning Juul heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij steekt al zijn tijd in een onderzoek naar de activiteiten van de vermoorde crimineel Tore Pulli. Henning kan de dood van zijn zoontje Jonas niet uit zijn hoofd zetten. Elke dag weer wordt hij overspoeld door een ondragelijk gemis. Jonas kwam om in hevige brand in Hennings appartement. Sinds kort weet Henning dat de brand was aangestoken. Tore Pulli wist meer. Is hij daarom vermoord? Is er iemand die hem meer over de activiteiten van Tore Pulli kan vertellen? De waarheid moet zich toch ergens verscholen houden? Henning begeeft zich in ronduit gevaarlijke kringen in de hoop informatie los te peuteren. Hij kan niet anders. Zonder Jonas en Nora heeft het leven al zijn glans verloren.


Het leven van Nora gaat door. Ook zij mist Jonas elke dag maar ze gelooft de verhalen van Henning niet. De dood van Jonas was een ongeluk. Henning jaagt op spoken. Nora houdt nog altijd van Henning maar ze deelt haar leven nu met Iver Gundersen, een collega van Henning. Nora is zwanger wat ze heerlijk en ook beangstigend vindt. Ze is bang dat mensen haar nieuwe kind als vervanging voor Jonas zullen beschouwen. En kan ze het eigenlijk wel aan om nogmaals een allesoverweldigende liefde voor een kind te voelen? Ze weet wat het is om van een kind te houden, die liefde te koesteren. Maar ze weet ook hoe het is om een kind te verliezen. Voorlopig propt ze zich vol met al het voedsel dat zich in haar nabijheid bevindt terwijl ze de verdwijning van Hedda onderzoekt.


In eerste instantie denkt Nora, net als iedereen, dat Hedda zelfmoord heeft gepleegd. Zestien jaar geleden verdween ook Hedda’s tante Ellen spoorloos. Ze is nooit gevonden maar ook in haar geval is zelfmoord het meest voor de hand liggend. Nora sprokkelt steeds meer informatie bij elkaar en ontdekt dat Hedda hulp bij haar verdwijning heeft gehad. Heeft ze haar gezin voorgelogen en is ze er met een ander vandoor gegaan? Nora vermoedt dat er meer aan de hand is en dat de vooraanstaande familie Hellberg informatie achterhoudt. Heeft de familie Hellberg soms een duister familiegeheim?


Familiewapen is het vierde deel in de Henning Juul-reeks. In dit deel heeft de Noorse schrijver Thomas Enger het personage Nora Klemetsen meer ruimte gegeven. Haar verhaal en dat van Henning Juul gaan gelijk op. Nora Klemetsen is een interessante vrouw. Ze doet een beetje aan de doortastende journaliste Annika Bengtzon uit de boeken van Liza Marklund denken. Nog altijd vormt de dood van Jonas de rode draad in deze reeks. Enger is zuinig met het prijsgeven van nieuwe ontwikkelingen en overdondert de lezer opnieuw met een onthulling die inslaat als een bom en de nieuwsgierigheid torenhoog laat oplopen. Uiterst kundig creëert Enger een haast kwellende fascinatie. Deze auteur schrijft formidabel. Op naar deel vijf!


ISBN 9789021458571 | paperback | 348 pagina's| Uitgeverij Q | juli 2015
Vertaald door Carla Joustra en Kim Snoeijing

© Annemarie, 2 augustus 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

FamiliewapenFamiliewapen
Thomas Enger

 

Na een verder niet verklaarde moord op ene Daniel Schyman in de bossen van Zweden, gaat het verhaal verder met de belevenissen van Nora Klemetsen, een journaliste die lezers van eerdere boeken van Thomas Enger wel zullen kennen. Ook haar ex, Henning Juul, is van de partij.
Henning is eveneens journalist, maar op het moment heeft hij verlof omdat hij de dood van hun zoon Jonas wil onderzoeken. De jongen is gestorven bij een brand in het appartement waar hij samen met zijn vader was. Henning wil er achter komen wat de intussen vermoorde crimineel Tore Pulli allemaal wist, en raakt verzeild in gevaarlijke circuits. Intussen maakt hij zich zorgen om Nora, die zwanger blijkt te zijn van haar nieuwe partner, Iver Gundersen, die ook bevriend was (is?) met Henning.


Ene Hugo Refsdal meldt zich bij Nora: zijn vrouw, Hedda Hellberg, is verdwenen. Ze zou drie weken naar Italië gaan, maar blijkt daar nooit geweest te zijn. Misschien kan Nora een onderzoek instellen? Zij kende Hedda, omdat ze ooit samen studeerden.  Is Hedda ontvoerd? Is ze vermoord?
Die angst wordt groter als plotseling het lijk gevonden wordt van Ellen, de tante van Hedda. Langzaam ontdekt ze dat de familie Hellberg een broeinest van raadsels en geheimen is.  En net als Henning komt ook zij in gevaar te verkeren.
Natuurlijk blijkt de vermoorde Daniel Schyman iets te maken te hebben met het hele geval.


Dit is het vierde deel in de serie met de Noorse journalisten, Henning Juul en Nora Klemetsen in de hoofdrol. Om en om volgen we hun activiteiten. Het is een serie, met een vervolg in het privéleven, en een nieuwe plot dat nauwelijks iets met een familiewapen te maken heeft. Het hapt lekker weg, dat zeker, maar literair zoals op de omslag aangekondigd wordt is het absoluut niet.


ISBN 9789021458571 | paperback | 348 pagina's| Uitgeverij Q | juli 2015
Vertaald uit het Noors door Carla Joustra en Kim Snoeijing

© Marjo, 31 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

height=Bloedmist
Thomas Enger

De negenjarige Ulrik doet een afschuwelijke ontdekking in het verpleeghuis waar zijn vader werkt. Hij treft de hoogbejaarde Erna Pedersen, die hem wel eens snoepjes toestopte, dood in haar kamer aan. De kleine Ulrik kan nauwelijks bevatten wat hij ziet. De oude dame is allesbehalve vredig heengegaan. Het jongetje is hevig ontdaan. Ook de doorgewinterde politiemensen die niet veel later het ontzielde lichaam aanschouwen, zijn verbijsterd. Erna Pedersen is niet alleen op gewelddadige wijze van het leven beroofd, de dader heeft na haar dood breinaalden door haar oogbollen geramd.

Inspecteur Bjarne Brogeland is al door zijn collega’s ingelicht maar schikt toch als hij zich over het lichaam van de drieëntachtigjarige vrouw buigt. Iemand moet de oude vrouw enorm gehaat hebben. Gaat het om moord met voorbedachte rade of is iemand door woede overmand toen hij of zij een bezoekje aan Erna Pedersen bracht? Waarom moest deze bejaarde, kwetsbare vrouw dood? Een fotolijst met daarin een foto van haar zoon en zijn gezin, ligt in gruzelementen op de grond. Het haakje waaraan de fotolijst hing, is verbogen. Iemand heeft de foto van de wand gerukt. Is het een aanwijzing?

Ook Henning Juul is beroepsmatig met de dood van Erna Pedersen belast. De krant waar hij voor werkt wil uiteraard als eerste het laatste nieuws over de moord in het verpleeghuis presenteren. Het kat–en–muisspel begint. Bjarne en Henning draaien om elkaar heen en spelen elkaar mondjesmaat informatie toe. De dader houdt zich goed verscholen, aanknopingspunten zijn er nauwelijks. Het slachtoffer werkte vroeger als lerares in een naburig dorp en stond bekend als een vriendelijke dame.

Er is nog een andere zaak die de aandacht van Henning Juul trekt. Alle kranten berichten met vetgedrukte koppen over een nieuw regeringsschandaal. De minister van justitie wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Henning mag niet over de zaak schrijven. De minister van justitie is namelijk niemand minder dan zijn zus Trine.

Ook al heeft Henning zijn zus al jaren niet gezien of gesproken, hij vindt het moeilijk de beschuldigingen aan haar adres serieus te nemen. Trine is een rechtschapen mens. Henning zou haar willen helpen, de waarheid aan het licht willen brengen maar Trine wil geen contact met hem. Henning begrijpt niet waarom. Hij begrijpt niet waarom zijn aan drank verslaafde moeder zijn zus boven hem verkiest. Hij snapt niet waarom zijn moeder hem altijd hatelijke opmerkingen naar zijn hoofd slingert. Trine heeft Henning niet voor haar bruiloft uitgenodigd en ze was zelfs niet op de begrafenis van Jonas.

Jonas, Henning mist zijn zoon meer dan een mens kan verdragen. Sinds een brand het leven van Jonas eiste, is het geheugen van Henning een gatenkaas. Veel herinneringen zijn in het niets opgelost. Kort geleden trok misdadiger Tore Pulli zijn aandacht door te beweren dat hij meer wist over de toedracht van de brand. Niet veel later kwam Tore om het leven en bleef Henning achter met een hoofd vol vragen en een vergeten verleden. Henning weet dat hij het recente verleden en zijn jeugdherinneringen weer moet toelaten in zijn hoofd. Het idee alleen al jaagt hem grote angst aan.

Ondertussen vordert het onderzoek naar de moord op Erna Pedersen maar langzaam. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd. In eerste instantie lijkt de moord op een jonge vrouw niets met de dood van Erna Pedersen te maken te hebben. Maar dan ontdekt Bjarne Brogeland een overeenkomst. Ook in het huis van het tweede slachtoffer is een fotolijstje gesneuveld. Toeval of patroon?

Bloedmist is het derde deel in de Henning Juul-reeks. Wie de kwaliteit van dit boek optimaal wil ervaren doet er goed aan om eerst Schijndood en Fantoompijn te lezen. De rode draad in deze reeks is de dood van Jonas. Of beter gezegd: de omstandigheden die tot de dood van Jonas hebben geleid. De auteur gaat ervan uit dat de lezer de voorgaande delen heeft gelezen en op de hoogte is van de diverse ontwikkelingen in het verhaal. Bloedmist evenaart de kwaliteit van Schijndood en Fantoompijn met het grootste gemak. Het verhaal is intrigerend, de toenemende spanning neemt bezit van de lezer en Henning Juul groeit uit tot een personage die je als lezer volledig wil doorgronden. Welk geheim is zo duister, zo afschrikwekkend dat zijn zus hem uit de weg gaat en zijn geheugen hem in de steek laat? Ik snak naar het volgende deel.

ISBN 9789021455846 | paperback | 332 pagina's | Uitgever Q | augustus 2014
Vertaald door Carla Joustra en Kim Snoeijing

© Annemarie, 21 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

altFantoompijn
Thomas Enger

Tore Pulli is erin geluisd. Zijn reputatie heeft mensen altijd angst aangejaagd en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Voordat hij de bak indraaide werkte hij als vastgoedspeculant maar het was zijn voormalige baan als incasseerder die hem zijn twijfelachtige roem bezorgde. Een ontmoeting met Tore Pulli eindigde niet zelden gewelddadig. Veel slachtoffers liepen een gebroken kaak op die door de ziekenhuisartsen tot de “Pulli-breuk” werd gedoopt. Het is deze kenmerkende kaakbreuk die Pulli veertien jaar gevangenisstraf en een geldboete opleverde. Pulli is veroordeeld voor moord. Iemand heeft een Zweedse crimineel gedood en Pulli bewust de schuld in de schoenen geschoven. Pulli houdt vol onschuldig te zijn maar beweert niet bijna elke gevangene onschuldig in het gevang te vertoeven?

Journalist Henning Juul is uiterst verbaasd wanneer hij een telefoontje van Tore Pulli ontvangt. Het nieuws dat Pulli gevangen zit is nieuw voor hem. Sinds de brand, die afschuwelijke brand die een paar jaar geleden in Hennings appartement woedde, is zijn leven niet meer hetzelfde. De brand nam hem zijn zoontje af. Zijn Jonas. Sinds de brand heeft Henning niet meer echt geleefd en is veel hem ontgaan. De wereld draaide onveranderd door maar Henning stond stil. Henning begrijpt niet wat Pulli van hem wil. Waarom benadert Pulli uitgerekend hem en niet een andere journalist? Pulli speelt meteen zijn troef uit. Hij weet iets over de brand en komt onmiddellijk ter zake: Henning moet uitzoeken wie hem erin heeft geluisd. Wanneer hij daarin slaagt zal Pulli onthullen wat hij weet.

Hennings belangstelling is gewekt. Weet Pulli daadwerkelijk iets over de brand? Henning vermoedt dat Pulli hem bespeelt maar kan het risico niet nemen belangrijke informatie mis te lopen. Hij begint zich te verdiepen in de geschiedenis van Pulli. Wie heeft hij vermoord en op basis van welke feiten is hij veroordeeld? Kan het zo zijn dat Pulli toch de waarheid spreekt? Kan iemand hem er daadwerkelijk ingeluisd hebben? Het contact tussen de misdadiger en de journalist is niet onopgemerkt gebleven. Zonder dat hij er erg in heeft, verkeert Henning in groot gevaar. En dat geldt ook voor Pulli. Komt de waarheid boven tafel voor het noodlot toeslaat? Ook het leven van een onschuldige derde staat op het spel.

Dit tweede boek van Thomas Enger sluit mooi aan op zijn debuut Schijndood. Rode draad is de dood van Jonas. Is het verlies van Hennings zoontje het gevolg van een tragisch ongeluk of was er toch opzet in het spel? Tijdens de nachtelijke uren wordt Henning keer op keer aan zijn immense verlies herinnerd. De nachtmerries dringen zich onverzadigbaar aan hem op. Het verlies is te groot. De ontmoeting met Pulli doet echter de journalist in Henning weer ontwaken. Henning heeft niets meer te verliezen en strooit insinuaties rond. Is dat wel zo verstandig?

Fantoompijn is opnieuw een dijk van een boek. Tijdens de momenten dat het verhaal rustig voort lijkt te kabbelen, kruipt het in werkelijkheid onder je huid. Wanneer het verhaal zich vervolgens meer ontwikkelt, merkt de lezer hoe mooi en zorgvuldig de spanning is opgebouwd. Het einde van het verhaal zou niet misstaan in een boek van Mankell of Sjöwall & Wahlöö. Fantoompijn biedt een ijzersterk en diepgaand verhaal dat met souplesse is geschreven. Ik schreef het al eerder en ik schrijf het nu opnieuw: Thomas Enger is een geboren schrijver.

ISBN 9789021447278 | paperback |352 pagina's| Uitgever Q | juni 2013
Vertaald door Lucy Pijttersen en Kim Snoeijing

© Annemarie, 17 juli 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

altSchijndood
Thomas Enger

Ze wordt gevonden door een nieuwsgierige oude man die ’s-ochtends in alle vroege een wandeling met zijn hond maakt. De tent die op een ongewone plek staat trekt zijn aandacht en hij kan het niet laten een kijkje te nemen. Had hij dat maar niet gedaan, had hij maar niet het verwoeste gezicht van de jonge vrouw gezien. De drieëntwintigjarige Henriette Hagerup, een populaire studente, is gestenigd.

Terwijl de arrogante en op seks beluste Bjarne Brogeland samen met collega Ella Sandland zoekt naar een dader, is ook de pers druk bezig met de moordzaak. Schoolgenoten worden geïnterviewd, hoe meer tranen hoe beter. Verdriet verkoopt en de concurrentie is moordend. Wanneer Henning Juul na twee jaar ziekteverzuim zijn baan bij een internetkrant hervat, wordt hij op zijn eerste werkdag direct voor de leeuwen gegooid. Het overvalt hem, hij was liever op een wat gematigder tempo begonnen.

Een overgroot percentage moorden wordt door iemand uit de directe omgeving van het slachtoffer gepleegd en de vriend van Henriette, Mahmoud Marhoni, wordt dan ook als eerste onder de loep genomen. Uit het onderzoek komt naar voren dat Henriette vreemd is gegaan. Mahmoud wordt aangemerkt als hoofdverdachte. Is het eerwraak? Henning Juul twijfelt, ook hij heeft zich jarenlang door vooroordelen laten leiden maar hij is tegenwoordig beter geïnformeerd. Iemand heeft het op eerwraak willen laten lijken maar het klopt niet met de regels van de Sharia, de islamitische wet. Wordt Mahmoud erin geluisd?

Henning besluit om met de broer van Mahmoud te gaan praten en deze staat een interview toe. Tijdens het gesprek, in het appartement dat de broers Marhoni delen, wordt er aangebeld. Voordat Henning beseft wat er gebeurt, zijn er al een aantal kogels in het lichaam van zijn gesprekspartner gepompt. En dan wordt het wapen op Henning zelf gericht, hij kan ternauwernood ontkomen. Tijdens zijn vlucht kruiste zijn blik dat van zijn aanvaller. Ze hebben elkaars gezicht gezien. De politie identificeert de aanvaller als lid van een beruchte bende. Een bende die zonder te twijfelen een getuige uit de weg zal ruimen. Vanaf nu is Henning zijn leven niet meer zeker.

Wat geeft het een gelukzalig gevoel om een boek te lezen en te constateren dat ik een nieuwe auteur aan mijn rijtje favorieten toe mag voegen. Dit debuut van Thomas Enger is indrukwekkend goed. Het personage Henning Juul is heel overtuigend neergezet. Twee jaar geleden is zijn zoontje Jonas omgekomen bij een brand in het appartement van Henning. Zelf raakte hij zwaar gewond en zijn gezicht is getekend door littekens die hij aan zijn brandwonden heeft overgehouden. Twee jaar is niet lang genoeg om de dood van een kind te verwerken en Henning zit nog volop in het verwerkingsproces. Dat Waar Hij Niet Aan Denkt is nog te vers.

Scandinavië heeft er met deze Noor een nieuwe top-auteur bij. Thomas Enger is een geboren schrijver en heeft een heel zekere en heldere schrijfstijl. De hoofdstukken in het boek zijn kort en krachtig en houden de aandacht van de lezer van begin tot eind vast. Spanning en onverwachte verhaalwendingen volgen elkaar razendsnel op. Overlappen elkaar. Ik ben razend enthousiast en kijk reikhalzend uit naar het beloofde vervolg op dit boek dat volgend jaar zal verschijnen. En nóg vier boeken zullen volgen in deze serie. Wat een heerlijk vooruitzicht!

ISBN 9789021441900 | Paperback | 334 pagina’s| Uitgeverij Q | juli 2012

Vertaald door Lucy Pijttersen en Kim Snoeijing

© Annemarie, 20 augustus 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven