Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Mark Allen Smith


Manipulatie
Mark Allen Smith


Geiger vindt het zelf een heel eerzaam beroep: hij ontfutselt zijn cliënten de waarheid: hij is waarheidszoeker. Zijn opdrachtgevers zijn misschien dubieus, maar als Geiger degenen van wie zij  bepaalde informatie willen onder handen neemt, vloeit er nauwelijks bloed, en hij laat hen in leven. Anders dan zijn concurrent Dalton.
Behalve zijn assistent, Harry, heeft Geiger geen contacten met mensen. Hij heeft alleen een kat in zijn ingenieus verbouwde onderkomen. Harry is een kei op het gebied van andere informatie: internet. Hij levert aan wat Geiger nodig heeft bij zijn psychologische marteling. Want marteling blijft het.
Heeft hij daarom de regel dat hij geen kinderen ondervraagt? Of heeft dat te maken met zijn vergeten verleden? Hij heeft akelige dromen en bezoekt de psychiater, maar zowel die dromen en zijn verleden blijven duister. Voor hem, en voor de lezer.
Dan komt op een dag toch een kind in zijn praktijk: de twaalfjarige Ezra. Voor Harry beseft wat er gebeurt, staat de hele wereld op zijn kop: Geiger heeft besloten de jongen te redden, hem terug te bezorgen bij zijn moeder. Maar daar is zijn opdrachtgever het niet mee eens, en die is een geduchte tegenstander.


Het boek begint met het verhaal van een cliënt in zijn handen waarbij gedetailleerd uitgelegd wordt hoe Geiger te werk gaat; met de bezoeken aan de psychiater en het niet-bestaande verhaal van Geigers verleden. Het duurt even voor de jongen in het verhaal komt, maar is hij er eenmaal, dan barst het boek bijna uit zijn voegen van de spanning!
Niet alleen de afloop van de strijd om de jongen, ook de vraag waarom Geiger tot deze onverwachte daad gekomen is willen we lezen. Wat triggert de jongen in Geigers geest? Waarom heeft hij die steeds zwaardere migraineaanvallen? Kunnen hij en Harry hun achtervolgers aan? Waarom is die jongen eigenlijk zo belangrijk?  Wat is de rol van Harry’s geesteszieke zus? Als ook Dalton nog ingeschakeld wordt, zit je op het puntje van je stoel…
Deze en nog meer vragen hebben een antwoord, maar dan moet je dit zeer originele superspannende verhaal zelf lezen.


'C. luisterde naar het verhaal dat G. hem vertelde. Het kwam eruit in korte zinnen, met minimale onderbrekingen. Er werd op de jongen gejaagd - door wie deed er niet toe. G. had hem gered - hoe deed er niet toe. De slechteriken waren nog naar hen op zoek - waarom deed er niet toe. G. was van plan Ezra terug te brengen naar zijn moeder.
‘Er is ook iets met mij gebeurd.’ besloot Geiger. ‘ Ik heb een migraineaanval gehad. En nu heb ik visioenen. Flashbacks.’


ISBN  9789047520818 | paperback |304 pagina's |Van Holkema & Warendorff | januari 2012

© Marjo, 24 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven