Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Blijf waar je bentBlijf waar je bent
Sharon Bolton


In Zuid-Londen worden in enkele weken tijd enkele jongens vermoord. De enige overeenkomst die de politie ontdekt is hun leeftijd en de manier waarop ze vermoord worden: allemaal zijn ze een jaar of tien, elf. Ze verdwijnen zonder spoor en worden na een paar dagen teruggevonden met doorgesneden keel, leeggebloed. Barney is ook een jongen van de kwetsbare leeftijd, en hij is bang. Toch weerhoudt hem dat er niet van met een groep jongeren op straat te hangen, op de dagen dat zijn vader, die dan langer werkt, denkt dat hij veilig thuis zit.


Barneys moeder is verdwenen toen Barney een jaar of vier was, hij is vastbesloten haar terug te vinden, en plaatst advertenties in allelei bladen en kranten, tekstjes die alleen zij kan begrijpen. Hij is een gevoelige jongen, hij merkt dingen op die voor een ander onzichtbaar blijven. Hij is slim, legt de juiste verbanden. En hij gaat op onderzoek uit, ondanks het gevaar. Ondanks de waarschuwingen van zijn buurvrouw, politievrouw Lacey Flint, die thuis zit vanwege een eerdere traumatische ervaring.


De verdwenen jongens zijn onbekenden voor Barney, maar hij begrijpt wel dat de moordenaar het niet bij deze moorden zal laten. En hij ontdekt dat de jongens verdwijnen op dinsdag- of donderdagavonden, en dat ze ook op die dagen dood worden gevonden. Het zijn de avonden dat zijn vader niet thuis is! Bovendien worden de jongens gevonden bij de rivier, enkelen in de zijarm van de Theems, waar zijn vader een woonboot heeft liggen. Als hij op een avond ontdekt dat zijn vader in de woonboot is terwijl hij beweert aan het werk te zijn, neemt zijn onrust toe. Zijn vader kan toch niet de moordenaar zijn? Maar van wie is die kleine handschoen in zijn jaszak dan?


Hoofdrechercheur Dana Tulloch leidt het onderzoek. Een van haar collega’s is Mark Joesbury, wiens privé-leven niet echt op rolletjes loopt. Hij is gescheiden, en hun zoon, Huck, lijdt daaronder. Mark is nog steeds verliefd op Lacey. Maar zij wil geen relatie.


En dan is er ene Peter Sweeps, iemand die op een facebookpagina laat blijken dat hij veel inside-informatie heeft. Is hij de moordenaar of is er een mol bij de politie? Wat voor spelletje speelt hij?


Tenenkrommend spannend is deze nieuwe thriller van Sharon Bolton. Iemand die haar eerdere thrillers las, kent de speurders, en ook al is dat een voordeel, voor het plot is het niet nodig. Door een jongen van twaalf op te voeren als een van de hoofdpersonages is het verhaal angstaanjagend genoeg. De stad Londen ervaren door zijn ogen geeft een extra dimensie zoals ook zijn angst en zijn bange vermoedens je meesleuren in een bloedstollend verhaal. Bolton zet je regelmatig op het verkeerde been. Denk je te weten wat er aan de hand is, dan blijkt dat weer niet te kloppen.
Dit boek kost je je nagels...


ISBN 9789400505148 | Paperback | 432 pagina's| Uitgeverij Clavis | januari 2016
Vertaald uit het Engels door Anda Witsenburg

© Marjo, 17 januari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven