Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De man zonder verleden
(onder het pseudoniem Barbara Vine)


Ik ben nooit een fan van Vine geweest, maar dit boek werd van verschillende kanten getipt, dus vooruit. En, ja, deze is heel erg goed.


Een schrijver sterft, en laat zijn twee dochters ontredderd achter. Er is wel een moeder, maar de vader heeft de kinderen eigenlijk in zijn eentje opgevoed, en hen verwend. De moeder heeft nooit de kans gekregen. Ergens zegt ze dat hij een bepaalde macht uitstraalde waar ze niet tegen op kon, maar ook had ze de pech dat hij als schrijver thuis werkte en er dus gewoon altijd was voor de meisjes. Alleen fysiek geweld zou haar bij de meisjes kunnen brengen, zover ging ze niet, dus er is geen echte band ontstaan.
Als de vader sterft is zijn vrouw eerder opgelucht..
Maar dan vraagt de uitgever of een van de dochters een biografie wil schrijven. Ze doet daar onderzoek voor en stuit op vreemde dingen: haar vader was helemaal niet wie hij voorgaf te zijn. En tergend langzaam lezen we hoe ze in zijn verleden duikt en van alles bovenhaalt.


Een psychologische thriller eerste klas. Ik vind zelf de rol van de boeken in dit verhaal erg leuk. Vine maakt duidelijk dat een schrijver niet alleen maar fantaseert, maar ook biografisch bezig is. Maar: wat is fictie, en wat niet?


Uitgever Bruna Uitgevers, A.W. ISBN 9022987612 Verschijningsdatum 8/2003 Bindwijze Paperback Aantal pagina's 416 blz. van de oorspr. The chimney sweeper's boy.

© Marjo, februari 2005

Bekijk de reakties, klik hier!

Recensies

Boven