Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Een oude schuld
Robbert Goddard

Het onbekende lot van Anastasia - de jongste dochter van de Russische tsaar - blijft een dankbaar onderwerp voor talloze boeken en films. In 1918 werd de Russische tsarenfamilie op bloedige wijze door de communisten om het leven gebracht. Enkele jaren later dook een vrouw op die beweerde dat zij Anastasia was, de jongste dochter van de laatste tsaar, de enige die de slachtpartij overleefde…
Op deze feiten baseert Goddard zijn boek (overgenomen van de uitgever)


Londen, 2007.
Richard Eusden verliest zich op een terras in bespiegelingen over zijn leven als ambtenaar zijn ex-vrouw, Gemma, luid toeterend en met piepende banden zijn rustige leventje binnenrijdt en hem sommeert onmiddellijk in te stappen. Zij heeft dringend zijn hulp nodig. Marty Hewitson, Gemma’s ex-man en een jeugdvriend van Richard, heeft een hersentumor. Een exclusieve behandeling biedt hoop, maar die kost 700 mille. Richard moet voor Marty een pakketje wegbrengen dat – heel toevallig – 700 mille waard is. Richard vertrouwt het zaakje niet en wil weten wat erin zit.
De inhoud roept echter meer vragen dan antwoorden op. Het zijn brieven van een Deense kapitein aan de grootvader van Marty, brieven over Anastasia.


Tja, eigenlijk ben ik beter gewend van Goddard. In dit boek, met zijn vele personages, is niemand wie hij zegt dat hij is. Iedereen kronkelt en konkelt maar raak. Je kan alleen de hoofdpersoon vertrouwen. Ik vind dat toch te veel van het goede, al die verwikkelingen en omwentelingen. Nog afgezien van het feit dat het onderwerp Anastasia ook al een uitgemolken onderwerp is. Jammer.


Isbn 978 90 453 0888 3 2008 "Found Wanting" Vertaald door De Taalscholver 2008 BZZTôH

© Marjo, januari 2009

Reageren? Klik hier!

 

Recensies

Boven