Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

 Verblind
Patricia Snel


Een snelle hap voor de liefhebber. De omslag toont een blonde vrouw waarvan je alleen de achterkant ziet. Ze gaat een trap op. Het is letterlijk een beeld uit de proloog, wanneer de lezer nog niet weet wat er allemaal gebeurd is.
Figuurlijk gesproken gaat Sophie Dercksen, de hoofdpersoon uit het verhaal, niet bepaald een trap hoger in het leven. Dat is tenminste de  conclusie naar  de ethische normen van vandaag de dag.
Zij is een jonge yup, ze heeft een goede baan laten gaan voor een wat mindere, omdat haar verloofde Mark vindt dat hij genoeg verdient voor hen tweeën. Hij wil bovendien graag kinderen, waarom zou zij gaan voor een carrière?
Hun leventje is rustig, kabbelend; vakantietje, etentjes met het bevriende stel, Ernst en Suzanne. Ernst is de vertrouwensvriend die Sophie al eeuwig kent en Suzanne, keurig en braaf, is de tegenpool van Sophie. Daarnaast zijn er de voorbereidingen voor het aanstaande huwelijk.
Is het dit saai ogende voorbeeld van Ernst en Suzanne? Is het hun eigen naderende huwelijk? Het idee 'is dit het nu' geeft Sophie een ontevreden gevoel en ze valt als een baksteen voor de charmeur Ben Spaans, de nieuwe eigenaar van het Hoornse tennispark.
Wat volgt is een stormachtige verhouding die natuurlijk verborgen moet blijven. De spanning wordt nog verhoogd als Sophie door Ben wordt overgehaald om in het appartement waar zij woonde voor ze met Mark ging samenwonen een wietplantage op te zetten. Veertigduizend euro in acht weken dat moet haar lokken. Zij krijgt een soort supervisie. En ze trapt er met open ogen in. Zo gaat ze een wereld vol gevaar en spanning binnen. Verblind, dat is ze inderdaad. Verslaafd aan Ben en later aan drugs, kan het niet anders dan dat haar leven in plaats van opwaarts, een neerwaartse beweging maakt.


'Ik had het gevoel dat ik leefde. Mijn bloed stroomde, vlinders in mijn buik, een grijns van oor tot oor. Het nu telde. Wat nou provinciaaltje?"


Het verhaal van een domme meid, die denkt het geluk te vinden in de momenten dat zij stiekeme vrijpartijen heeft met een geheime minnaar, en in snel geld, zonder dat ze inziet dat ze zelf de bodem onder haar leven uit slaat. En intussen gaat Mark onverdroten door met de voorbereidingen voor een groots huwelijk met alles er op en er aan. Hij heeft niets in de gaten.


Patricia Snel schrijft het verhaal in een passende stijl: veel eten en drinken, waarbij het water in je mond loopt; veel seksscènes, details worden niet geschuwd. Het is wat je zintuiglijk schrijven zou kunnen noemen. Er wordt uitgebreid verteld over het opzetten van de wietplantage.
Een psychologische thriller over seks, drugs en criminaliteit.


ISBN: 978 90 488 0567 9 Paperback 208 pagina's | De Vliegende Hollander | mei 2010

© Marjo, 12 september 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven