Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Wat te doen als iemand sterftWat te doen als iemand sterft
Nicci French


Vreemde titel: wat te doen als iemand sterft. Tja, wat doe je dan? Toch zeker niet wat de hoofdpersoon van dit boek doet. Ellie is natuurlijk verbijsterd als twee agentes haar komen vertellen dat haar man omgekomen is bij een auto-ongeluk. Hij is met zijn auto van de weg geraakt en de auto is in brand gevlogen. Ellie begrijpt het niet. Greg was een voorzichtige chauffeur, hij zou nooit een bocht missen! En hij had zijn gordel niet om, maar die deed hij altijd om! Maar het schokkendste is dat er een vrouw naast hem zat, die ook dood is. Wie was die vrouw? Hoe kende Greg haar? Ellie, die er van overtuigd is dat haar vertrouwen in haar man terecht is, wil niet doen wat men haar aanraadt: accepteren dat ook haar echtgenoot maar een man was, en dat hij gewoon een slippertje maakte. Dus wat doet ze? Ze gaat op onderzoek uit. Ze maakt een schema van het leven van Greg over de laatste maanden, ze zoekt uit wie de vrouw is en probeert ook van haar leven zo'n schema te maken.
En zelfs al twijfelt ze soms, ze gaat door. Ze vertelt het haar vrienden niet, als die haar proberen op te beuren, als die zeggen dat ze door moet met haar leven.
Haar bemoeienissen met het leven van Milena, de vrouw, brengen haar in moeilijkheden...


Dit is een thriller zoals ik ze graag lees: een vrouw vertelt over haar beweegredenen, ze denkt, ze twijfelt, ze beredeneert, en alleen vanuit haar hoofd maak je als lezer de hele geschiedenis mee. In een ruk uitgelezen!


ISBN 978 90 41413450 5 Paperback 303 pagina's | Anthos | september 2008
Vertaald uit het Engels door Irving Pardoen

© Marjo, maart 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven