Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De behandeling
Mo Hayder

 

De achterflap:
In een vriendelijke woonwijk in Zuid-Londen wordt een echtpaar aangetroffen dat op sterven na dood is : ze zijn vastgebonden, mishandeld, compleet uitgedroogd. Hun achtjarig zoontje is zoek. De jonge, onverschrokken rechercheur Jack Caffery wordt erbij geroepen. Door alle persoonlijke herinneringen kan hij deze misdaad niet met de nodige distantie behandelen: hij duikt erbovenop. Als de waarheid stukje bij beetje begint op te doemen, niet alleen over deze gruwelen maar ook over zijn eigen verleden, dan vliegt de verschrikkelijke nachtmerrie echt uit de bocht.


Mijn mening:
Mo Hayder heeft met haar debuutthriller, 'Vogelman' een dusdanige indruk op mij gemaakt dat ik dacht : grimmiger en intenser kan niet meer. Het kan dus wel!


In 'De Behandeling' komen we opnieuw rechercheur Jack Caffery tegen. Tegenwoordig woont hij samen met Rebecca, één van de slachtoffers uit het vorige boek van Hayder. Jack gaat op zoek naar 'De trol' een psychopaat die ouders van jongetjes van een jaar of acht vastketent in hun eigen huis. Hij dwingt de vader de meest afschuwelijke dingen met zijn zoontje te doen, om het kind daarna op gruwelijke wijze te vermoorden. Maar het zijn niet alleen deze gruweldaden - die me trouwens vaak deden terugdenken aan de affaire Dutroux - die de hoofdmoot vormen van het verhaal. Het is ook het persoonlijke verhaal van Caffery die nog steeds worstelt met de verdwijning van zijn broertje Ewan nu precies vijfentwintig jaar geleden.


Mo Hayder heeft deze twee verhaallijnen perfect in elkaar geweven. De opeenvolgende gruwelijke gebeurtenissen eindigen steeds met een cliffhanger waardoor het boek leest alsof je in een achtbaan zit. Het einde is verrassend en laat misschien zelfs de mogelijkheid open op een vervolg.
'De Behandeling' heeft voor mij alle ingrediënten die in het recept van een goeie thriller thuishoren: spannend, angstaanjagend, gruwelijk en intens.


Een tip: Leest eerst 'Vogelman' vooraleer je deze leest, want er wordt geregeld verwezen naar gebeurtenissen uit het eerste boek.


Pocket | 380 Pagina's | Poema Pocket | 10e Druk | 2005 ISBN: 9024547229

© Christine

Lees de reakties, klik hier!

Recensies

Boven