Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ParadijsofferParadijsoffer
Kristina Ohlsson

 

Eigenlijk is dit een wat andere thriller dan de vorige boeken van deze auteur. Het is ook meer gebaseerd op haar eigen werk voor de veiligheidsdienst. Het team van Alex Recht is uit elkaar gevallen. Frederika Bergman heeft een jaar in New York gewoond met haar man en werkt nu voor het Ministerie van Justitie en Peder Rydh is, nadat hij de moordenaar van z'n geestelijk gehandicapte broer, heeft gedood, ontslagen en we lezen in een gesprek tussen Alex en Frederika dat het slecht met hem gaat. Hij komt verder niet voor in het boek.


Het boek begint met een Zweeds vliegtuig, dat op het punt staat het Amerikaanse luchtruim binnen te gaan. De passagiers zijn gegijzeld en het vliegtuig krijgt geen toestemming het Amerikaanse luchtruim binnen te gaan. Doet men dit toch, dan zal het vliegtuig neer worden geschoten.
Hierna gaan we een dag terug in de tijd. Er komen 4 bommeldingen binnen, die natuurlijk onderzocht moeten worden. Hier is Alex Recht bij betrokken. Er worden uiteindelijk geen bommen gevonden en de vraag is wat nu eigenlijk de bedoeling van de bommeldingen was.
Dan wordt er in een Zweeds vliegtuig op het toilet een brief gevonden, waarin gedreigd wordt het vliegtuig op te blazen als men niet op de eisen in wil gaan. Die eisen zijn de sluiting van een geheime Amerikaanse gevangenis op de grens van Afghanistan en Pakistan en het afblazen van de uitzetting van een asielzoeker met een permanente verblijfsvergunning. Een van de piloten van het toestel is de zoon van Alex Recht, die een moeizame verhouding met z'n vader heeft.


Het boek springt heen en weer tussen de gebeurtenissen op de grond en de situatie in het vliegtuig. Natuurlijk is de veiligheidsdienst bij het een en ander betrokken en we maken kennis met Eden Lundell, die bij de veiligheidsdienst werkt. Het is een spannend boek geworden, waarin ook wel de nodige kritiek is op het idee dat martelen een goede manier is om informatie te krijgen. Je kunt wel zien dat de auteur weet waarover ze schrijft. Helaas zorgde het een en ander er niet voor dat ik op het puntje van m'n stoel zat en dat ik niet kon wachten om te weten hoe de zaak afliep.


ISBN 978 90 443 4044 0 | Paperback| 335 pagina’s | House Of Books (House Of Crime) | november 2013
vertaald door Ron Bezemer

© Renate 1 augustus 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven